Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κύπρος κατέχει την πρωτιά στην διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό

Η Κύπρος κατέχει την πρωτιά στην διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ECDC, η Κύπρος παραμένει στην 1η θέση ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης, με 25.554 τεστ ανά 100.000 πληθυσμού

Στους πυλώνες των μαζικών ελέγχων με rapid test, της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 στηρίζεται η στρατηγική της Κύπρου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ECDC, η Κύπρος παραμένει στην 1η θέση ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης, με 25.554 τεστ ανά 100.000 πληθυσμού. Χαρακτηριστικά την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν 202.614 rapid tests αντιγόνου και από αυτά εντοπίστηκαν 385 κρούσματα.
Η πρακτική που ακολουθεί η Κύπρος, από τον περασμένο Νοέμβριο, με τη διενέργεια προγράμματος μαζικών rapid test στον γενικό πληθυσμό υιοθετείται και από άλλα κράτη της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία .
Η πολιτική των τεστ είναι σε ευθυγράμμιση με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), ως μια μέθοδος ελέγχου της μεταδοτικότητας των νέων στελεχών του ιού που ανιχνεύθηκαν στις ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Κύπρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης