Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown στην Αττική – Πρόωρη η συζήτηση για το διαβατήριο εμβολιασμού

Παναγιωτόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown στην Αττική – Πρόωρη η συζήτηση για το διαβατήριο εμβολιασμού
Προσωπική προστασία το εμβόλιο, δεν προστατεύει ως προς το να γίνω φορέας και αναμεταδότης είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να παραταθεί το lockdown στην Αττική διατύπωσε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε πρόωρη και υπερβολική τη συζήτηση για το διαβατήριο του εμβολιασμού.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε πως ακόμη δεν είναι γνωστό το κατά πόσο μεταδίδεται ο ιός μετά τον εμβολιασμό και ίσως δίνεται λάθος μήνυμα χαλάρωσης και εφησυχασμού.
«Το εμβόλιο γίνεται ως μια προσωπική προστασία και όχι αναγκαστικά προστασία ως προς το να γίνω φορέας και αναμεταδότης.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι θα μπορεί ο εμβολιασμός να επιφέρει το άνοιγμα στα πάντα χωρίς μέτρα.
Φοβάμαι ότι δίνεται το λάθος μήνυμα ως προς αυτό, δηλαδή εμβολιάστηκα άρα είμαι οκ» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως βιώνουμε μια ρευστή πραγματικότητα ακόμη καθώς και ότι με τα νέα στελέχη μεταλλάξεων δεν είναι γνωστό αν προστατεύει το εμβόλιο.
Επιπλέον, ο κ.Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με την εκτίμηση του Αμερικάνου λοιμωξιολόγου Anthony Fauci, ότι θα χρειαστεί να πάμε με μάσκες για πολύ καιρό ακόμα, έως και το 2022, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει μια ακόμη παράταση, μιας εβδομάδας, στο lockdown της Αττικής.

Η διασπορά θα κρίνει το lockdown

Όπως είπε, αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η εκτίμηση της διασποράς στην κοινότητα και αυτό είναι που κρίνει την πορεία της πανδημίας, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει μια σταδιακή σταθεροποίηση των κρουσμάτων και ότι θα συνεχιστεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Όσον αφορά τα μέτρα ο κ.Παναγιωτόπουλος πρότεινε να γίνονται περισσότερα και συστηματικά τεστ, αναφέροντας ως παράδειγμα τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης