Κοινωνία

Γώγος: Πιθανή η παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown στην Αττική

Γώγος: Πιθανή η παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown στην Αττική
Δεν αποκλείεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να παραταθεί το lockdown στην Αττική για μια ακόμα εβδομάδα διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει μερικώς το λιανεμπόριο από την 1η Μαρτίου.
«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο.
Από την εποχή της κυριαρχίας του ιού περνάμε τώρα σε μια φάση που ελπίζουμε να έρθει η κυριαρχία των εμβολίων.
Σε αυτή τη φάση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Έχουμε καλά νέα, έχει σταθεροποιηθεί κάπως η καμπύλη, o RT παραμένει και στην Αττική κάτω από 1, αν και υπάρχουν και πιο δύσκολες περιοχές, όπως η Αχαΐα που είναι λίγο ψηλότερα και τα πράγματα είναι πιο πιεστικά, αλλά σε γενικές γραμμές επιδημιολογικά σε όλη την επικράτεια τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος, αν και υποστήριξε ότι η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, κυρίως στις ΜΕΘ, θα καθυστερήσει λίγο ακόμα.
«Δυστυχώς υπάρχει ακόμα η πίεση.
Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για να ανοίξουν καινούριες κλίνες COVID, κυρίως ΜΕΘ, και θα λειτουργήσουν αν χρειαστεί» είπε ο κ.Γώγος.

Δεν αποκλείεται άνοιγμα του λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου.
«Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δε φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εκπαίδευση, καθώς τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός σχολείο, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στην τριτοβάθμια.
«Η συζήτηση θα γίνει και για τα δύο και θα δούμε ποιο είναι πιο ασφαλές να ξεκινήσει», επισήμανε ο κ.Γώγος, αναφέροντας σχετικά με τους εμβολιασμούς ότι «προχωρούν πιο γρήγορα και πιο μαζικά κι ελπίζουμε να έχει μια ανοσοποίηση ώστε να ανοίξουν περισσότερα πράγματα» υπογραμμίζοντας ότι ήδη η θνητότητα είναι χαμηλότερη από αυτή που υπήρχε.

Καλύτερο το φετινό Πάσχα

Όπως είπε ο κ.Γώγος, ενδέχεται αυτό να είναι το τελευταίο σκληρό lockdown, επισημαίνοντας ότι περιοριστικά μέτρα κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν, αλλά θα είναι σαφώς λιγότερα.
«Το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες θα είναι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι» είπε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης