Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας

Κύπρος: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας

Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη ως πολιτικής προϊστάμενης του αστυνομικού σώματος

Η πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στους δρόμους της Λευκωσίας, αμαυρώθηκε από την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τον τραυματισμό διαδηλωτών.
Ένα περιστατικό που επισκίασε το νόημα της αρχικής διαμαρτυρίας καθώς η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία κατά διαδηλωτών, μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Κυπριακής κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων όλη την εβδομάδα καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι συνηθισμένα στο Νησί.
Ως απάντηση στα γεγονότα οι Κύπριοι πραγματοποίησαν σήμερα (20/2) νέα πορεία διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς αλλά και της αστυνομικής βίας.
Την πορεία οργάνωσε μέσω Facebook η πλατφόρμα «ως δαμέ» και συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, που διαμαρτύρονται για τα φαινόμενα διαφθοράς στην Κύπρο και για την κακή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πολιτικές διαστάσεις

Η κατάληξη της πορείας του προηγούμενου Σαββάτου (13/2) εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη ως πολιτικής προϊστάμενης του αστυνομικού σώματος.
Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του ΆΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έθεσε το ζήτημα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα οι έντονες επικρίσεις που δέχτηκε η ηγεσία της αστυνομίας επέφερε τον διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ώστε να αποδώσουν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε χθες (19/2) την Αστυνομία να μην προβεί σε δυσανάλογη αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας, που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων. Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως οι συναθροίσεις παραβιάζουν τα διάταγμα κατά του κορωνοϊού και όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης