Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Αισιοδοξία από τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα - Μειώθηκε η πίεση στς ΜΕΘ

Δημόπουλος: Αισιοδοξία από τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα - Μειώθηκε η πίεση στς ΜΕΘ
Έως χθες (19/2) εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού, βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν
Σχετικά Άρθρα

Μια αισιόδοξη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων και των εμβολιασμών έδωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
Μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής τόνισε πως ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid, κάτι που το αποδίδει στην «επίδραση των περιοριστικών μέτρων».

Το 6% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς υποστήριξε πως είναι «θετικό ότι έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού. Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «εφικτό» τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Μειώθηκαν οι πιέσεις στις ΜΕΘ

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%».
Ακόμα, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ για κορωνοϊό, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης