Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Στους 11 οι ενδιαφερόμενοι για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Στους 11 οι ενδιαφερόμενοι για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε η α΄φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Στους 11 οι ενδιαφερόμενοι

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., σε συνέχεια των από 15.12.2020 και 22.1.2021 ανακοινώσεών της, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ.
Υποβλήθηκαν 11 Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος (Expressions of Interest - EoI), από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές.
Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική 100% της ΔEΗ και είναι ο αρμόδιος Διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 240.000 χιλιομέτρων.
Εξυπηρετεί 7,6 εκατ. καταναλωτές και η ρυθμιζόμενη περιουσιακή του βάση ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.
Για τα επόμενα πέντε χρόνια το σχέδιο ανάπτυξης του Διαχειριστή για το δίκτυο διανομής ξεπερνά τα 2,4 δισ. ευρώ.
Ο διαχειριστής δρομολογεί την πανελλαδική επέκταση της τηλεμέτρησης (5,4 εκατ. μονοφασικούς και 2,1 εκατ. τριφασικούς μετρητές), η οποία έχει προταθεί να δανειοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Για το σχεδιασμό αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει υποβάλλει αίτημα ύψους 850 εκατ. ευρώ.
Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι σχετικό αίτημα έχει γίνει και για την υπογειοποίηση τμήματος του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλλάκης δήλωσε ότι το σχετικό κονδύλι υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης