Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Θα προμηθευτεί 105 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τα τέλη Απριλίου 2021

Τουρκία: Θα προμηθευτεί 105 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τα τέλη Απριλίου 2021
Η Άγκυρα ξεκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία εμβολιασμών τον περασμένο μήνα
Σχετικά Άρθρα

Η Τουρκία σκοπεύει να προμηθευτεί 105 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έως τα τέλη Απριλίου, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Fahrettin Κοca, προσθέτοντας πως η Άγκυρα θα παραλάβει επίσης περίπου 800.000 δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech αυτόν τον μήνα.
Η Άγκυρα ξεκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία εμβολιασμών τον περασμένο μήνα και έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει μια πρώτη δόση σε περίπου 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech Ltd, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sabah, ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca είπε πως η Τουρκία σχεδιάζει να προμηθευτεί επιπλέον 105 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Απριλίου, όμως δεν διευκρίνισε ποια εμβόλια θα πάρει.
Ανέφερε πως οι Τούρκοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εμβολίων των Sinovac και BioNTech μόλις είναι διαθέσιμα και τα δύο.
"Έως τα τέλη Απριλίου σχεδιάζεται η προμήθεια 105 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων", επισήμανε ο Koca.
"Αναμένεται ότι περίπου 800.000 δόσεις του εμβολίου της (BioNTech) θα φθάσουν αυτόν τον μήνα", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία σχεδιάζει να χορηγήσει 35 εκατομμύρια δόσεις τον Μάρτιο.
"Οι πολίτες, των οποίων θα έρθει η σειρά, θα έχουν αυτήν την επιλογή.
Οι επιλογές τους θα καταγραφούν.
Αυτό το εμβόλιο θα χορηγηθεί επίσης ειδικά στην ομάδα των 60 ετών και κάτω", εξήγησε, αναφερόμενος στο εμβόλιο της BioNTech.
Η Τουρκία έχει παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Coronavac της Sinovac και βρίσκεται σε συνομιλίες για την αγορά εμβολίων που έχουν αναπτύξει και άλλες εταιρείες.
Η Άγκυρα έχει μέχρι στιγμής παραλάβει 13 εκατομμύρια δόσεις του Coronavac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης