Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το ένα στα πέντε κρούσματα με βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού

Γερμανία: Το ένα στα πέντε κρούσματα με βρετανικό στέλεχος του κορωνοϊού
Ανησυχητικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Span, η αυξανόμενη εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού

Περίπου πέντε εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Γερμανία, άλλα 5 εκ. δόσεις θα παραδοθούν από τις παρασκευαστικές εταιρείες ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Αν τώρα εμβολιάζονται καθημερινά ως και 140.000 άτομα, στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να εμβολιάζεται ο διπλάσιος αριθμός, ανακοίνωσε το πρωί σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn.
Επίσης, από 1ης Μαρτίου θα διατίθενται για τον καθένα, δωρεάν, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων και γρήγορα τεστ για τη διάγνωση στο σπίτι.

Ανησυχίες για τη διάδοση του βρετανικού στελέχους

Ανησυχητικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Span, η αυξανόμενη εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.
Στο μεταξύ, κάθε πέμπτο κρούσμα στη Γερμανία οφείλεται στο βρετανικό στέλεχος, που είναι πολύ πιο μεταδοτικό από το αρχικό.
Το πιθανότερο είναι η εξάπλωση του νέου στελέχους να έχει οδηγήσει στη στασιμότητα που παρατηρείται αναφορικά με τον αριθμό νέων κρουσμάτων, επεσήμανε στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Lottar Wieler, πρόεδρος του κρατικού επιδημιολογικού ινστιτούτου Robert Koch.
Παρά το lockdown και την αύξηση των εμβολιασμών, εδώ και μια εβδομάδα περίπου δεν μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως και των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό.
Λόγω των νέων στελεχών, ο καθηγητής Wieler αναμένει "νέα ξεσπάσματα" κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες και αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στα παιδιά και τους νέους.
Με βάση τις νεότερες εξελίξεις, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων και παιδικών σταθμών η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να συμπεριλάβει δασκάλους και εκπαιδευτικούς στην πρώτη κατηγορία της λίστας προτεραιότητας εμβολιασμού.

Σύσταση επιχειρησιακής ομάδας

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση επιχειρησιακής ομάδας, που θα αναλάβει το συντονισμό των δράσεων για την αύξηση της παραγωγής εμβολίων.
"Σε συνομιλίες με κατασκευαστές, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί που προβληματίζονται να επενδύσουν στη Γερμανία", επεσήμανε.
Εκτός από την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, θα πρέπει να δημιουργηθούν αποθεματικές ικανότητες για μια επόμενη πανδημία, τόνισε.
Ο κ. Spahn ανακοίνωσε προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης για την στήριξη των ενδιαφερόμενων εταιρειών.
Η υπό σύσταση επιχειρησιακή ομάδα θα εγκατασταθεί μεν στο Υπουργείο Οικονομίας, αλλά θα ενημερώνει την καθιερωμένη "Συνεδρίαση των Υφυπουργών" της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης