Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε γυμναστήρια και πισίνες - Φυλακή όσοι το πλαστογραφήσουν

Ισραήλ: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος σε γυμναστήρια και πισίνες - Φυλακή όσοι το πλαστογραφήσουν
Το «πράσινο διαβατήριο» θα είναι προϋπόθεση
Σχετικά Άρθρα

Ειδικά οφέλη θα έχουν οι Ισραηλινοί που θα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού διαθέτοντας «πράσινο διαβατήριο», αλλά αντιμέτωποι με τον νόμο θα βρεθούν όσοι το πλαστογραφήσουν...

Η ... «κανονικότητα»

Μια σειρά καταστημάτων, αλλά και τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες, θα είναι ανοιχτά για όλους τους Ισραηλινούς από την Κυριακή (21/2).
Αλλά μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια και πισίνες, να παρακολουθούν αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και να μένουν σε ξενοδοχεία.
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σκανάρουν τα πιστοποιητικά και να επιτρέπουν την είσοδο μόνον σε όσους τα έχουν.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα επιτρέψει εξωτερικές συγκεντρώσεις μέχρι 20 άτομα και εσωτερικές μέχρι 10, έναντι 10 και 5 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πως θα λειτουργεί

Το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο», που θα χορηγείται σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα συνδέεται με μία εφαρμογή και σε κατοπινό στάδιο με έναν κώδικα, που θα δίνει στους κατόχους του «διαβατηρίου» πρόσβαση σε διαφόρων ειδών επιχειρήσεις και υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα, θα καταγράφει το σύνολο εκείνων που χρησιμοποιούν τους χώρους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ώστε να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ή εκείνοι που τις λειτουργούν.
Σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως τα εμπορικά κέντρα, οι συγκεκριμένες εφαρμογές θα είναι προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε αυτές.

Στη φυλακή

Το υπουργείο διαμηνύει ότι όσοι πλαστογραφήσουν τα πιστοποιητικά
και τα χρησιμοποιήσουν χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, θα συλληφθούν και θα καταλήξουν στη φυλακή.
Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και δεν θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν λάβουν το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης