Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στα ομόλογα - Ο DAX +0,5%

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στα ομόλογα - Ο DAX +0,5%
Πλήγμα στον κλάδο υπηρεσιών της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο
(upd) Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις κινήσεις των αποδόσεων στα ομόλογα ΗΠΑ και Ευρώπης, εν μέσω της ανησυχίας για τον πληθωρισμό, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,5% στις 13.957 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 6.606 μονάδες.
Στις 5.741 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,6%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,2% στις 22.887 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,6% στις 8.026 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,2%.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 23,04 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της Hermes καταγράφει άλμα 5,7% καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ανέκαμψαν σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο.
Η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault υποχωρεί 3,5% αφού ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ρεκόρ, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Ευρωζώνη: Πλήγμα στον κλάδο υπηρεσιών τον Φεβρουάριο

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε και πάλι τον Φεβρουάριο καθώς οι περιορισμοί του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σφυροκόπησαν τον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI για την ευρωζώνη της IHS Markit, που αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας της, κινήθηκε πιο κοντά στο όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, στις 48,1 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 47,8 τον Ιανουάριο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 48,0 μονάδες.
Ωστόσο μέρος της δραστηριότητας αφορούσε την ολοκλήρωση παλαιών παραγγελιών. Ο δείκτης για το ανεκτέλεστο εργασιών υποχώρησε στις 47,9 από τις 49,0 μονάδες.
Ο PMI για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 44,7 από τις 45,4 μονάδες του Ιανουαρίου, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 45,9 μονάδες. Αλλά με τις εκστρατείες εμβολιασμού να ανεβάζουν ταχύτητα, ενισχύοντας τις ελπίδες για επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα, η αισιοδοξία για τη χρονιά που είναι μπροστά μας βελτιώθηκε σημαντικά.
Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών για τον τομέα υπηρεσιών σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2018.Η ισχυρή ζήτηση για προϊόντα μεταποίησης βοήθησε τον PMI για τη δραστηριότητα στα εργοστάσια να καταγράψει άλμα στις 57,7 μονάδες από τις 54,8, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018 και αρκετά πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 54,3 μονάδες.
Ο δείκτης παραγωγής σημείωσε άλμα στις 57,5 από τις 54,6 μονάδες.Ο δείκτης νέων παραγγελιών επίσης αυξήθηκε και τα εργοστάσια προσέλαβαν επιπλέον προσωπικό για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε στις 50,9 από τις 49,4 μονάδες.

Υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά οι αγορές της Ασίας

Υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά οι αγορές της Ασίας, καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, επισκιάζουν τις προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.
Την ίδια ώρα, η τιμή του χρυσού ενισχύεται σε υψηλά επτά μηνών, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
«Είναι κάπως παράξενο το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν οι επενδυτές ανησυχούσαν για ύφεση και αποπληθωρισμό και πλέον ανησυχούν για υπερθέρμανση της οικονομίας και άνοδο του πληθωρισμού», σχολιάζουν αναλυτές στο Reuters.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,8% στις 4.188 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,72%, στις 30.017 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,67% στις 1.928 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχυόταν 0,4% στις 30.716 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,6% στις 3.696 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,5% στις 51.091 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 59,4 δολ. το βαρέλι με απώλειες 1,8% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει πτώση 1,4% στα 63,05 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης