Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: 4 δις δολάρια δίνει ο Biden για εμβόλια κατά της covid στις φτωχότερες χώρες

ΗΠΑ: 4 δις δολάρια δίνει ο Biden για εμβόλια κατά της covid στις φτωχότερες χώρες
Την εξαγγελία αναμένεται να κάνει κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7
Σχετικά Άρθρα
Το ποσό των 4 δις δολαρίων αναμένεται να διαθέσουν οι ΗΠΑ προκειμένου να εφοδιαστούν με εμβόλια κατά της covid και οι φτωχότερες χώρες του πλανήτη.
Ο πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών της G7 την άμεση χορήγηση αρχικά 2 δις δολαρίων στο σύστημα COVAX καθώς και ότι τα υπόλοιπα 2 δις ευρώ θα δοθούν σε διάστημα 2 ετών.
Με την κίνηση αυτή ο Biden θέλει να παρακινήσει και άλλους ηγέτες να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες δωρεές, ώστε να συγκεντρωθούν «τουλάχιστον 15 δις δολάρια» στο σύστημα COVAX, το οποίο διασφαλίζει ότι τα εμβόλια θα φτάσουν και στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, μια παράμετρος εξαιρετικά κρίσιμη στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Ο μηχανισμός COVAX έχει σκοπό να διανεμηθούν τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσα στο 2021 ώστε να ανοσοποιηθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδηματικού επιπέδου.
Αμερικάνοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι δεσμεύσεις αυτές του Biden δεν επηρεάζουν την υπόσχεση του προέδρου των ΗΠΑ ότι έως τα τέλη Ιούλιου θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους Αμερικάνους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης