Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το #nomoremendoni και το θέμα Λιγνάδη ταρακουνάνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το #nomoremendoni και το θέμα Λιγνάδη ταρακουνάνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Το #nomoremendoni κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σχετικά Άρθρα

Το ζήτημα Λιγνάδη αγγίζει, πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου, θέμα που επανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με καλλιτέχνες.
Εκτός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όμως, έχει στοχοποιηθεί και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες και ηθοποιοί μέσα από κίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν την παραίτησή της.

Το #nomoremendoni κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

To #nomoremendoni αρχίζει και γίνεται viral στους καλλιτεχνικούς κύκλους και διαμορφώνει μία ατζέντα εξαιρετικά επιζήμια για την ελληνική κυβέρνηση καθώς έχει «επενδύσει» την δημοτικότητά της στο καλλιτεχνικό χώρο.
Το επιζήμιο hastag έρχεται να προστεθεί στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η κ. Μενδώνη ενώ ήξερε για τις καταγγελίες γιατί δεν «παραίτησε» τον Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και δεύτερον γιατί δήλωσε ότι δεν τον γνώριζε αφού είναι γνωστό ότι γνωρίζονταν από την εποχή που εκείνη ήταν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κοινό κείμενο καλλιτεχνών κατά Μενδώνη- Ζητούν την παραίτησή της

Το καλλιτεχνικό κίνημα κατά της Λίνας Μενδώνη σε κοινό κείμενο που συνυπογράφουν αρκετοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες τονίζουν
«Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη, η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.
Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν – και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται - αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού».

Έκτακτη συνέντευξη σήμερα από το Υπ. Πολιτισμού

Με την πορεία που έχει πάρει το ζήτημα, το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από την Λίνα Μενδώνη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου με τηλεδιάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα 19 Φεβρουαρίου, στις 12.
Είναι προφανές ότι η συνέντευξη Τύπου ανακοινώνεται εν μέσω πολλαπλών καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάματος αλλά και της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου.

Δεν είναι εύκολο θέμα η αντικατάσταση (τώρα) της κ. Μενδώνη

Από εκεί και πέρα, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει καλά ότι η συνέντευξη δεν θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε το θέμα Λιγνάδη.
Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μιλούν ακόμα και για αντικατάσταση της κ. Μενδώνη αλλά δεν είναι τόσο εύκολο ζήτημα.
Η κ. Μενδώνη, εκτός ότι είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο, παραμένει ένας συνδετικός κρίκος του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με το κεντροαριστερό χώρο και κυρίως με τον Βαγγέλη Βενιζέλο με τον οποίο η κ. Μενδώνη είναι χρόνια φίλη.
Μάλιστα, στον προηγούμενο ανασχηματισμό το όνομά της «έπαιξε» πολύ δυνατά για να αντικατασταθεί αλλά εν τέλει επικράτησαν οι υποστηρικτές φωνές που την κράτησαν στο χαρτοφυλάκιο.
Είναι σίγουρο, όμως, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να χάσει το χώρο αυτό.
Εκτός από την επικοινωνία που είχε στενή σύμβουλος του Πρωθυπουργού με θύματα κακοποίησης του χώρου όπως π.χ η κ. Ζέτα Δούκα, ετοιμάζεται και νομοθετική παρέμβαση για την κακοποίηση και εκμετάλλευση στους εργασιακούς χώρους και απέναντι στα ανήλικα άτομα.
Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό για τον καλλιτεχνικό χώρο και τώρα ζητάει την παραίτηση της κ. Μενδώνη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης