Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιωάννης Μάζης: Η Ελλάδα να αποστείλει προειδοποίηση βύθισης των τουρκικών πλοίων - Πολεμική πρόκληση η Navtex

Ιωάννης Μάζης: Η Ελλάδα να αποστείλει προειδοποίηση βύθισης των τουρκικών πλοίων - Πολεμική πρόκληση η Navtex
Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι η νέα τουρκική NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου, συνιστά «πολεμική πρόκληση» και ως τέτοια και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί
Σχετικά Άρθρα

Ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας – γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ξεκαθάρισε ότι η νέα τουρκική NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου, συνιστά «πολεμική πρόκληση» και ως τέτοια και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον κάνουν να μαλακώσει την στάση του, ο καθηγητής όμως επανέλαβε με σαφήνεια: Η Ελλάδα θα πρέπει να αποστείλει προειδοποίηση προς βύθιση.

Αγνοεί την Αθήνα η Άγκυρα - Με... Cesme απάντησε στην πρόσκληση για διερευνητικές


Πιστή στην πολιτική των προκλήσεων παραμένει η Τουρκία αγνοώντας την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών και «βγάζοντας» το ωκεανογραφικό Cesme για έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο.
Ειδικότερα, η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες δεσμεύοντας περιοχή στα δυτικά της Λήμνου και στα βορειοανατολικά της Χίου και της Αλοννήσου, από σήμερα 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.
Αν και μέχρι το πρωί, το Cesme δεν είχε βγει από τα στενά, η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, έχει αποδείξει ότι είναι... απρόβλεπτος.
Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις της Αθήνας για την ημερομηνία διεξαγωγής του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών, που στόχος είναι διεξαχθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου 2021.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης