Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουρισμός και Covid-19 : Πως άλλαξε η ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων

tags :
Τουρισμός και Covid-19 : Πως άλλαξε η ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων
Μεταξύ των αλλαγών που υιοθέτησαν οι εταιρείες ταξιδιών και φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η μετάβαση σε αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία
Ποσοστό 82% των Αμερικανικών οικογενειών έχουν ήδη κάνει ταξιδιωτικά σχέδια για το 2021. Aυτό καταδεικνύει μια έντονη ανάγκη για επιστροφή στα ταξίδια.
Ωστόσο, έχουν καταγραφεί σημαντικές αλλαγές στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές των ανθρώπων λόγω του Covid-19, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Travel Technology Association.
Μεταξύ των αλλαγών που υιοθέτησαν οι εταιρείες ταξιδιών και φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η μετάβαση σε αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία.

Τι αναμένουν οι ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες αναμένουν βελτιωμένα πρωτόκολλα καθαριότητας, προφυλάξεις υγιεινής και ασφαλείας και ευέλικτες επιλογές ακύρωσης.

Η τεχνολογία σε πρώτο πλάνο

* 52% των Αμερικανών ταξιδιωτών είναι ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες της τεχνολογίας να εξατομικεύσουν περαιτέρω τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.
* 65% συμφωνούν ότι η τεχνολογία θα είναι σημαντική για τον μετριασμό των κινδύνων για την υγεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
* 65% πιστεύει ότι τα καταλύματα θα πρέπει να βασίζονται στην τεχνολογία για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να αισθάνονται ασφαλείς.
* 47% θέλουν οι τεχνολογικές επιλογές να κάνουν κρατήσεις εστιατορίων τελευταίας στιγμής.
* 55% θέλουν περισσότερα μηχανήματα αυτοεξυπηρέτησης αντί των ταξιδιωτικών γραφείων.
Δεδομένου ότι τα ταξίδια μπήκαν σε αναστολή το 2020 και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περάσει τους τελευταίους 12 μήνες στο σπίτι. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο.
* 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν περισσότερο από ό, τι πριν από τον COVID.
* 33% είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια από ό, τι ξόδευαν παραδοσιακά.
* 54% είπε ότι είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στη bucket list τους φέτος από ποτέ.
* 59% των οικογενειών δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αντί να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για το επόμενο ταξίδι τους.
* 61% των οικογενειών δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν έναν υπαίθριο προορισμό από έναν αστικό.
* 80% των Αμερικανών ταξιδιωτών θα λάβουν περισσότερες προφυλάξεις λόγω του COVID και θα κοιτάξουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν με ασφάλεια στο «νέο κανονικό».
* 62% ενδιαφερόταν να κάνουν διακοπές κοντά στο σπίτι και περιορίζουν την αναζήτησή τους σε εγχώριους προορισμούς.
* 85% δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εάν είχαν πραγματοποιηθεί δοκιμές για Covid στα αεροδρόμια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης