Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΔΑΔ: Ζητά την άμεση απελευθέρωση Navalny - Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση

ΕΔΑΔ: Ζητά την άμεση απελευθέρωση Navalny - Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Alexei Navalny, αλλά η Μόσχα δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που έχει την έδρα του στο Στρασβούργο, ζήτησε από τη Ρωσία την άμεση απελευθέρωση του Alexei Navalny, βάσει του 39 άρθρου του κανονισμού του ΕΔΑΔ περί προσωρινών μέτρων.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η δικηγόρος του Navalny, Olga Mikhailova.
Αντίγραφο της απόφασης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του επικριτή του Κρεμλίνου, ενώ το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση, θεωρώντας την «ωμή παρέμβαση στο έργο του δικαστικού συστήματος ενός κυρίαρχου κράτους».
«Το ΕΔΑΔ πήρε την απόφαση μετά από τη δική μου προσφυγή, την οποία είχα καταθέσει στις 20 Ιανουαρίου.

Η προσφυγή σχετίζεται με την παράνομη, κατά την άποψη μας, σύλληψη του Navalny.

Το δικαστήριο του Στρασβούργου έλαβε την απόφαση βάσει του 39 άρθρου του κανονισμού του ΕΔΑΔ, με την οποία ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Navalny.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, σε αντιστοιχία με όλες τις διεθνείς συμφωνίες η Ρωσία πρέπει άμεσα να απελευθερώσει τον Navalny» δήλωσε η Mikhailova.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΔΑΔ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι το υπουργείο θεωρεί τη ληφθείσα από το ΕΔΑΔ απόφαση για την άμεση απελευθέρωση του Navalny «αβάσιμη και ωμή παρέμβαση στο έργο του δικαστικού συστήματος ενός κυρίαρχου κράτους», τονίζοντας ότι έχει «περάσει την κόκκινη γραμμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης