Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήξη κυβέρνησης - Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις… καταστροφές της Μήδειας – Όλο το παρασκήνιο

Ρήξη κυβέρνησης - Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις… καταστροφές της Μήδειας – Όλο το παρασκήνιο

Πολικό ψύχος και σκοτάδι για αρκετά ακόμα νοικοκυριά

Σε ρήξη ήρθε το Μέγαρο Μαξίμου με την Περιφέρεια και τους Δήμους όπου έχουν παρατηρηθεί οι διακοπές ρεύματος.
Ενώ το επιτελικό κράτος προσπαθούσε να οργανωθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ηλεκτρικό δίκτυο, κάποιοι άλλοι έπαιζαν τον μουντζούρη για να αποφύγουν να ταυτιστούν με τις ευθύνες που έχουν.

Ποιος φταίει για τις διακοπές ρεύματος; Αυτή είναι η αλήθεια

Η ΔΕΔΗΕ, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Κώστας Σκρέκας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου είναι υποστελεχωμένη εδώ και πολύ καιρό καθώς αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί κατά 49%.
Ωστόσο, παρόλο που έχει την υποχρέωση να επαναφέρει το δίκτυο δεν φταίει η ίδια για τις διακοπές καθώς αυτές έγιναν επειδή έπεφταν στα καλώδια δέντρα και κλαδιά με συνέπεια να κόβουν το ηλεκτρικό σε μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα.
Ευθύνη, έχουν οι ΟΤΑ, δηλαδή οι Περιφέρειες (σε μεγάλους δρόμους) και οι Δήμοι (σε μικρότερους) οι οποίοι εκτός ότι έπρεπε να εκχιονίσουν και να καθαρίσουν τους δρόμους, θα έπρεπε να φροντίσουν πριν από τον ερχομό του χειμώνα να κόψουν τα κλαδιά και τα δέντρα που έχουν πάρει μεγάλη κλίση.
Ωστόσο, για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να πάρουν άδεια από το Δασαρχεία στα οποία προΐσταται το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι δήμαρχοι δεν καταθέτουν καν αίτημα για να κόψουν δέντρα και κλαδιά καθώς η άδεια θεωρείται μία άκρως γραφειοκρατική διαδικασία.
Και όλη αυτή τη διαδικασία θα έπρεπε να την συντονίσει η Πολιτική Προστασία υπό τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος δεν μπορεί να ξεπεράσει τέτοια προβλήματα εάν δεν έχει όλες τις αρμοδιότητες...

Ρήξη Μαξίμου-Περιφέρειας με καταλογισμό ευθυνών εκατέρωθεν

Όπως, καταλαβαίνετε το πρόβλημα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και λόγω αυτού κάποιοι προσπάθησαν να βγουν εκτός του κάδρου των ευθυνών με πρώτο από όλους τον επικοινωνιακό Γιώργο Πατούλη ο οποίος πρόλαβε δημοσίως και έριξε την ευθύνη στον ΔΕΔΗΕ για το κομμένο ρεύμα αφού είχε βγάλει φωτογραφίες στον Άγνωστο Στρατιώτη την ώρα που μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής άνοιγαν τους κεντρικούς δρόμους στο Σύνταγμα.
Αυτό ενόχλησε το Μαξίμου διότι ο κ. Πατούλης, ουσιαστικά, έριχνε την ευθύνη στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος.
Αυτό δηλαδή που σιχαίνεται ο Κ. Μητσοτάκης και έχει τονίσει να μην γίνεται μεταξύ των υπουργών.
Οι πηγές μας μάς είπαν ότι υπήρξε έντονος διάλογος με τον Περιφερειάρχη για το «άδειασμα» και αμέσως μετά ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, δημοσίως πλέον, τόνιζε ότι την ευθύνη για το κόψιμο των δέντρων την έχουν οι ΟΤΑ βάζοντας στο κάδρο εκτός της Περιφέρειας και τους Δημάρχους των επίμαχων περιοχών.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έδειξε την ευθύνη και στους ΟΤΑ οι οποίες είτε δεν είχαν κόψει τα δέντρα είτε δεν είχαν ανοίξει μικρούς και μεγάλους δρόμους για να περάσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ…

Το παρασκήνιο των κακών σχέσεων των εμπλεκομένων

Ωστόσο, για να έχετε ολοκληρωμένη την μεγάλη εικόνα, σε αυτήν την κρίση οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί δεν είχαν από πριν καλές σχέσεις…
Να θυμίσουμε ότι Χαρδαλιάς – Μπακογιάννης ήθελαν να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Αττικής από νωρίς, εντέλει ο κ. Μπακογιάννης κατέβηκε στο δήμο Αθήνας.
Επίσης και ο Ν. Χαρδαλιάς, ως συνεργάτης του Μπακογιάννη στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και χρόνια αυτοδιοικητικός παράγοντας, ήθελε να διεκδικήσει την Περιφέρεια.
Τότε, βλέπετε, δεν ήταν υπερυπουργός ενώ τώρα προσβλέπει σε κάθοδο στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.
Τελικά η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει τον Πατούλη που πρόλαβε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, με στόχο μία φορά και εκείνη να κερδίσει μετά από χρόνια την «πασοκική» περιφέρεια αυτή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης