Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πραγματικός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ο... Biden - Με ποιον συνομιλούν οι ηγέτες παγκοσμίως;

Ο πραγματικός πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ο... Biden - Με ποιον συνομιλούν οι ηγέτες παγκοσμίως;
Η Kamala Harris είναι αυτή που μιλά με παγκόσμιους ηγέτες
Ενώ ο Joe Biden έχει αναλάβει να ασχολείται με το "πρόσωπο" του Λευκού Οίκου στα μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες παγκοσμίως έχουν βρει κάποιον άλλον στην άλλη γραμμή των ΗΠΑ.
Ή μάλλον κάποια άλλη...
Η Kamala Harris, είναι αυτή που μιλά με παγκόσμιους ηγέτες, προκαλώντας το ερώτημα ποιος είναι πραγματικά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών;

Πρώτη επαφή με τον Macron

Η New York Post αναφέρει ότι η Harris μίλησε επί μακρόν με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron αυτήν την εβδομάδα.
Το γραφείο της Αντιπροέδρου μάλιστα δημοσίευσε μια δήλωση σημειώνοντας ότι οι δύο «συμφώνησαν για την ανάγκη στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19, την αλλαγή του κλίματος και την υποστήριξη της Δημοκρατίας στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο».
"Συζήτησαν επίσης πολλές περιφερειακές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και την ανάγκη αντιμετώπισής τους από κοινού", πρόσθεσε η δήλωση.
macron.JPG

Επαφή και με τον Trudeau

Το ίδιο συνέβη και όταν η Harris μίλησε με τον Καναδό πρωθυπουργό Trudeau νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
trudeau.JPG
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι είναι απίθανο ο Biden να συναντηθεί με ξένους ηγέτες για μήνες.
biden.JPG
Αντιθέτως εμφανίζεται να παίζει... Mario Kart!
mario.JPG
Δεν είναι φυσιολογικό

Η NY Post σημείωσε ότι και ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence «περιστασιακά μίλησε απευθείας τηλεφωνικά με ξένους ηγέτες, αλλά αυτός ο ρόλος γενικά ήταν του πρώην προέδρου Donald Trump, ειδικά πέρυσι».
«Μια ανασκόπηση των ανακοινώσεων τύπου από το τελευταίο έτος του Pence στο γραφείο δεν αποκαλύφθηκαν άμεσες κλήσεις με ηγέτες ξένων εθνών», πρόσθεσε η Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης