Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Jeff Bezos (Amazon) εκθρόνισε τον Elon Musk (Tesla) - Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Jeff Bezos (Amazon) εκθρόνισε τον Elon Musk (Tesla) - Έγινε ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο μεγιστάνας της Amazon, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη , αλλά ο Musk τον «εκτόπισε» πρόσφατα στη 2η θέση του Forbes
Σχετικά Άρθρα

Κέρδισε ξανά τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο» ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos ο οποίος είχε χάσει προσωρινά την πρώτη θέση από τον ισχυρό άνδρα της Tesla, Elon Musk.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο του Forbes, ο Musk είδε την αξία της καθαρής περιουσίας του την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου να υποχωρεί κατά 3,9 δισ. δολάρια καθώς οι μετοχές της Tesla έκλεισαν στα 796,22 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες ύψους 2,4%.
Ο Elon Musk είχε ξεπεράσει το Bezos και είχε καταστεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μόλις τον περασμένο μήνα, χάρη στη αύξηση της τιμής των μετοχών της Tesla.

Το σερί του Bezos

 Από την πλευρά του, ο μεγιστάνας της Amazon, κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη από το 2017.
Ο προσωπικός πλούτος του Bezos έχει εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, μαζί με την τιμή της μετοχής της εταιρείας.
Τον περασμένο Αύγουστο (2020), έγινε το πρώτο πρόσωπο το οποίο είδε την καθαρή αξία της περιουσίας του να ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια και το 2018 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην πρόσφατη ιστορία, με προσωπική περιουσία πάνω από 150 δισ. δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.
Σημειώνεται τέλος πως στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Bill Gates με περιουσία ύψους 137 δισ. δολάρια.

Παραδίδει την σκυτάλη της Amazon 

Για τον Jeff Bezos αξίζει να επισημάνουμε πως μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το καλοκαίρι του 2021 ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη του CEO στον Andy Jassy, έναν από τους παλαιότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του, παραμένοντας ωστόσο πρόεδρος του τεχνολογικού «γίγαντα».
Παράλληλα, οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο προς τις αγορές από το διαδίκτυο, λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Για το δ' τρίμηνο του 2020, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 44% στα 125,6 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης