Διεθνή

Η Κροατία στέφεται προς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V - Δεν θα περιμένει την ΕΕ δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

Η Κροατία στέφεται προς το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V - Δεν θα περιμένει την ΕΕ δηλώνει ο Υπουργός Υγείας
Την πιθανότητα να εισαγάγει το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 συζητά με τη Μόσχα η Κροατία
Σχετικά Άρθρα

Την πιθανότητα να εισαγάγει το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19 συζητά με τη Μόσχα η Κροατία, και η κυβέρνηση ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων να εξετάσει την περίπτωση έγκρισης του εμβολίου χωρίς να περιμένει την ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα (17/2) ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Η Ουγγαρία, γειτονική χώρα της Κροατίας που έρχεται συχνά σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, είναι μέχρι στιγμής η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο χωρίς να περιμένει την έγκριση της αρμόδιας ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τα φάρμακα.

Οι δηλώσεις του Υπουργού

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Beros δήλωσε ότι έχει συζητήσει την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V με τον Ρώσο πρεσβευτή.
Η Ρωσία σκοπεύει να ζητήσει έγκριση του εμβολίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, αλλά η Κροατία δεν θα περιμένει απαραίτητα, δήλωσε ο ίδιος.
«Σκεφτόμαστε να εξασφαλίσουμε το εμβόλιο αυτό νωρίτερα για εμάς.
Τώρα εναπόκειται στους ειδικούς (μας) να αποκτήσουν τις πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου και για τις απαραίτητες ρυθμιστικές προϋποθέσεις», δήλωσε ο Υπουργός
«Ζητήσαμε ήδη από την κροατική αρχή φαρμάκων να το κάνει αυτό και αναμένουμε την απάντησή τους εντός ημερών», δήλωσε. «Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να φροντίζει για την υγεία των πολιτών της.
Δεν είναι παράτυπο να αναζητά κανείς επίσης λύσεις εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα εάν υπάρχει καθυστέρηση στις διανομές εντός του πλαισίου της ΕΕ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης