Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξα νέα από τον ΠΟΥ για covid – Μείωση 16% στα κρούσματα και 10% στους θανάτους

Αισιόδοξα νέα από τον ΠΟΥ για covid – Μείωση 16% στα κρούσματα και 10% στους θανάτους
Μόνο η ανατολική Μεσόγειος κατέγραψε αύξηση 7% στον αριθμό των κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξα είναι τα νέα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσον αφορά την πορεία της covid παγκοσμίως καθώς όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μείωση της τάξης του 16% στον αριθμό των κρουσμάτων και 10% στον αριθμό των θανάτων.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη εβδομάδα σε 2,7 εκατομμύρια και των νεκρών σε 81.340.
Όπως αναφέρεται, πέντε από τις έξι περιφέρειες του κόσμου για τις οποίες δίνει στοιχεία ο ΠΟΥ κατέγραψαν διψήφια μείωση του αριθμού των μολύνσεων, με εξαίρεση την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου και καταγράφηκε αύξηση ύψους 7%.

Μείωση 18% στην Ευρώπη

Τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20% στην Αφρική και στην περιφέρεια του δυτικού Ειρηνικού, κατά 18% στην Ευρώπη, κατά 16% στην αμερικανική ήπειρο και κατά 13% στη νοτιοανατολική Ασία.
Όπως ανακοίνωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, o αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε για pέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά σχεδόν το 50% σε σύγκριση με τα πέντε και πλέον εκατομμύρια που επιβεβαιώνονταν την εβδομάδα της 4ης Ιανουαρίου.
«Αυτό δείχνει ότι απλά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας λειτουργούν, ακόμα και μετά την εμφάνιση παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2.
Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο τρόπος που θα αντιδράσουμε σε αυτή την τάση.
Η φωτιά δεν έχει σβήσει, απλά μειώσαμε το μέγεθός της.
Αν σταματήσουμε τη μάχη σε οποιοδήποτε μέτωπο, θα αναζωπυρωθεί», είπε o επικεφαλής του ΠΟΥ.

Σε 94 χώρες η βρετανική μετάλλαξη

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε καταγραφεί σε 94 χώρες, ενώ το παραλλαγμένο στέλεχος από τη Νότια Αφρική έχει εντοπιστεί σε 46 χώρες.
Όσον αφορά το παραλλαγμένο στέλεχος που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία, αυτό έχει εντοπιστεί σε 21 χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης