Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα βάση θέλει να θέσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας ο Biden

Σε νέα βάση θέλει να θέσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας ο Biden
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Σαουδική Αραβία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Σαουδική Αραβία και θα επικοινωνεί με τον βασιλιά Salman nin Abdulaziz και όχι με τον διάδοχο Mohammed Bin Salman, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Η απόφαση αυτή συνιστά μια απότομη αλλαγή από την πολιτική που ακολουθούσε ο τέως πρόεδρος D. Trump, ο γαμπρός και σύμβουλος του οποίου, ο J. Kushner, ήταν σε στενή επαφή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.
Η εκπρόσωπος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος σχεδιάζει να τηλεφωνήσει σύντομα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό B. Netanyahu.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Biden δεν σκοπεύει να συναντηθεί δια ζώσης με άλλους ηγέτες μέχρι τα μέσα Απριλίου, το νωρίτερο. «Θα περάσουν δύο μήνες μέχρι να προσκαλέσει έναν ξένο ηγέτη στον Λευκό Οίκο», σημείωσε.
«Ξέρετε, μπορεί κανείς να συναντηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε, επικαλούμενη τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.
Στα τέλη Ιανουαρίου ο Biden είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Καναδά J. Treadu.
Ο τελευταίος μίλησε κατόπιν για μια «συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο εντός του Φεβρουαρίου, προκαλώντας ερωτηματικά για το είδος της «συνάντησης» αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης