Οικονομία

Λιβανός (ΥΠΑΑΤ): Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, στηρίζοντας τον αγρότη

Λιβανός (ΥΠΑΑΤ): Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, στηρίζοντας τον αγρότη
Με τους Γεωργικούς συμβούλους συνδέουμε την παραγωγή με την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη που πρέπει να έχει ο σύγχρονος αγρότης, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Για μέτρο που προσανατολίζεται στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου του αγροτικού τομέα έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σχολιάζοντας το σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (υπομέτρο 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020) που τέθηκε σήμερα 15/2, σε δημόσια διαβούλευση.
«Πρόκειται για πρόγραμμα καίριας σημασίας, που προσανατολίζεται στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου του αγροτικού τομέα» ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός προσθέτοντας, «Μέσω των γεωργικών συμβούλων εξασφαλίζουμε σε όλους τους αγρότες της επικράτειας τη δυνατότητα να έχουν εύκολη και κυρίως δωρεάν πρόσβαση στην πληροφορία και κυρίως στην επιστημονική γνώση που είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών τους».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «με τους Γεωργικούς συμβούλους συνδέουμε την παραγωγή με την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη που πρέπει να έχει ο σύγχρονος αγρότης προκειμένου να ενισχύσει την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της καλλιέργειας του» και συμπλήρωσε, «Η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα περνά από την εμπεριστατωμένη επιστημονική γνώση».

ΥΠΠΑΤ: Το Σύστημα Παροχής Συμβουλών θα χρησιμοποιηθεί από τουλάχιστον 35.000 αγρότες και νέους αγρότες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΑΑΤ το Σύστημα Παροχής Συμβουλών θα χρησιμοποιηθεί από τουλάχιστον 35.000 αγρότες και νέους αγρότες.
Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 60 εκατ. ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ εθνική συμμετοχή.
Θα λειτουργήσει σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχουν πιστοποιηθεί, γεωτεχνικοί ως Γεωργικοί Σύμβουλοι, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης και των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.
\«Πρόκειται για ένα Σύστημα Παροχής Συμβουλών μέσω του οποίου εξασφαλίζεται στους αγρότες όλης της επικράτειας που το επιθυμούν, η δυνατότητα να έχουν εύκολη και κυρίως δωρεάν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες συμβουλευτικής υποστήριξης από τους Έλληνες Γεωτεχνικούς που θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των απαιτήσεων μιας γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου του πρωτογενή τομέα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης