Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η φούσκα μεγαλώνει - Κέρδη πάνω από 7 τρισ. στις διεθνείς αγορές μέσα σε 1,5 μήνα

tags :
JP Morgan: Η φούσκα μεγαλώνει - Κέρδη πάνω από 7 τρισ. στις διεθνείς αγορές μέσα σε 1,5 μήνα
Οι επενδυτές παγκοσμίως είναι λιγότερο φοβισμένοι και ίσως οι πιο άπληστοι..., αναφέρει η JP Morgan
Ο δείκτης της JPMorgan σχετικά με την εφησυχασμό μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων βάσει των εκτιμήσεων, της θέσης και της δυναμικής των τιμών πλησιάζει το υψηλότερο επίπεδο από τη στιγμή που ξέσπασε η φούσκα dot-com... δείχνοντας ότι οι επενδυτές παγκοσμίως είναι λιγότερο φοβισμένοι και ίσως πιο άπληστοι.
Απόρροια αυτού του κλίματος είναι ότι οι παγκόσμιες μετοχές έχουν προσθέσει 7 τρισ. δολάρια από την έναρξη του νέου έτους, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν διογκωθεί σε αγοραία αξία 1,4 τρισ. δολαρίων και οι πωλήσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
-1x-1.jpg

Ανησυχίες για φούσκες

Ενώ όλα αυτά προκαλούν ανησυχίες για αστάθμητες αποτιμήσεις σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, οι επενδυτές συνεχίζουν να τους διοχετεύουν χρήματα εν μέσω της εμπιστοσύνης ότι η άνευ προηγουμένου νομισματική και φορολογική διευκόλυνση θα κρατήσει για λίγο περισσότερο χρόνο.
Οι αναλυτές της JPMorgan φαίνεται να συμφωνούν.
Ενώ μια «παύση» είναι πιθανή τώρα, λένε, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε ουσιαστική παύση από το ράλι που τροφοδοτείται από τα τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο κύριος κίνδυνος στον ορίζοντα είναι η μείωση της αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) όταν η απασχόληση και ο πληθωρισμός επιστρέψουν στους στόχους, αλλά αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει αργότερα μέσα στο έτος.

Long στις αγορές

«Συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους επενδυτές να παραμείνουν στις περισσότερες αγορές», έγραψαν οι αναλυτές της JP Morgan.
«Όταν η ανάπτυξη είναι πάνω από την τάση, η νομισματική πολιτική είναι υπερβολικά χαλαρή και η δημοσιονομική πολιτική είναι υποστηρικτική, οι αγορές τείνουν να παρουσιάζουν την οικονομική παραλλαγή του Νόμου του Νεύτωνα: παραμένουν σε κίνηση μέχρι να δράσουν από άλλη δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης