Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαδηλώσεις κατά του lockdown σε όλη την Ελλάδα – Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα

Διαδηλώσεις κατά του lockdown σε όλη την Ελλάδα – Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα
Κινητοποιήσεις κατά των περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Σε σύγκρουση με την αστυνομία οδήγησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον κορωνοΐό.
Πλήθος κόσμου παρά το δριμύ ψύχος συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/2) στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσει κατά του lockdown.
Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα χωρίς να τηρούν τα μέτρα απόστασης και να φορούν μάσκα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δεν άφησαν τους διαδηλωτές να περάσουν προς τη Βουλή με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να ακολουθήσει από τις δυνάμεις των ΜΑΤ χρήση χημικών.
Η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες διαδηλώσεις κατά του lockdown και των περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθο
Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω η χούντα της κυβέρνησης» και «θέλουμε την ελευθερία μας πίσω».

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο μνημείο του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον Covid.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου. Κανένας δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της διοργάνωσης.
«Ζητάμε τη ζωή μας πίσω» ανέφερε η φωτογραφία του καλέσματος που κοινοποιήθηκε σε χιλιάδες προφίλ στο Facebook.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί διενήργησαν ελέγχους για το εάν οι διαδηλωτές είχαν στείλει sms ή εάν βρίσκονταν δικαιολογημένα εκτός της οικίας τους, γράφει το thestival.gr

Συγκέντρωση και στην Πάτρα

Παρόντες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην κινητοποίηση της Πάτρας αρκετοί κάτοικοι της αχαικής πρωτεύουσας εναντίον των περιοριστικών μέτρων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την κινητοποίηση.
Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πορεία στη Ζάκυνθο

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου.
Οι διοργανωτές που τόνισαν ότι δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη προσκάλεσαν τον κόσμο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλη την εβδομάδα με κύριο αίτημα τους τα σκληρά μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σολωμού και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή οδό της πόλης φτάνοντας έξω από το κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των σκληρών μέτρων.
διαδηλωση_αθηνα_2.jpg
111.JPG

syndagma.JPG
syndagma_2.JPG

syndagma_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης