Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Covid: Έντονες αμφιβολίες για την έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα, να δοθούν όλα τα δεδομένα

ΗΠΑ - Covid: Έντονες αμφιβολίες για την έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα, να δοθούν όλα τα δεδομένα
Η έκθεση του ΠΟΥ να είναι ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από «κάθε αλλοίωση της κινεζικής κυβέρνησης» λένε οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Σάββατο (13/2/2021) την Κίνα να διαθέσει δεδομένα από τις πρώτες μέρες της επιδημίας του Covid -19 εκφράζοντας βαθιά ανησυχία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιήθηκαν τα ευρήματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan τονίζει, πως είναι επιτακτική ανάγκη η έκθεση να είναι ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από «κάθε αλλοίωση της κινεζικής κυβέρνησης», επαναφέροντας ανησυχίες που εξέφρασε κυβέρνηση του πρώην προέδρου Donald Trump.

Οι ΗΠΑ ζητούν επανεξέταση δεδομένων

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την προέλευση του Covid και αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τα δεδομένα από την αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός.
Μια αποστολή υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, η οποία έμεινε τέσσερις εβδομάδες στην Κίνα για να εξετάσει την προέλευση της ανακοίνωσε, πως δεν ερευνά περαιτέρω την υπόθεση ο ιός να δραπέτευσε από το εργαστήριο ιολογίας στη Wuhan, το οποίο άλλωστε θεωρούσε απίθανο.
Ο Trump πολλάκις είχε διατυπώσει υπόνοιες περί δραπέτευσης του ιού από το εργαστήριο, κάτι το οποίο απέρριπτε επίμονα το Πεκίνο.
O Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden υπογραμμίζει τη σημασία αξιοπιστίας του ΠΟΥ μετά την απόφαση περί επιστροφής των ΗΠΑ στον Οργανισμό αλλά έχει εκφράσει ζωηρές αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της έρευνας στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης