Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spotify: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να είναι «ψηφιακοί νομάδες» μετά την πανδημία

Spotify: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να είναι «ψηφιακοί νομάδες» μετά την πανδημία

Τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να εργάζονται σε όποια πόλη ή και χώρα του κόσμου επιθυμούν περιλαμβάνει το νέο εργασιακό πρότυπο που υιοθετεί η εταιρεία παροχής υπηρεσιών streaming Spotify

:

Σχετικά Άρθρα
Η Spotify είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που υιοθετεί ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας καθώς έδωσε την επιλογή στο προσωπικό της να εργάζεται από όπου επιθυμεί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Εργασία Από Παντού»

Όπως έκανε γνωστό η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών μουσικών υπηρεσιών συνεχούς ροής (streaming), προσαρμόζεται στο μοντέλο «Εργασία Από Παντού», το οποίο θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να επιλέγουν εφόσον το επιθυμούν να εργάζονται στο γραφείο ή από το σπίτι με πλήρες ωράριο καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν κατά καιρούς μία από τις δύο επιλογές.
Επίσης η υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πού μπορεί να βρίσκεται η κατοικία του εργαζόμενου καθώς σύμφωνα με την εταιρεία η επιλογή πόλης ή και χώρας είναι ελεύθερη.

Πανδημία

Εξαιτίας της εμπειρίας των lockdowns και των μέτρων για τους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους εξετάζουν πιο ευέλικτα μοντέλα εργασίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με την τηλεργασία να προσφέρεται πλέον ως μόνιμη επιλογή στους υπαλλήλους.
«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας για «Δυναμικό Χώρο Εργασίας», επανεξετάζουμε τους χώρους γραφείων μας σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα, την ευελιξία και την ευεξία και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας, ανεξάρτητα από την ικανότητα ή την κατάσταση, μπορούν να εργαστούν άνετα και αποτελεσματικά», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτησή της σε blog.
«Ο απώτερος στόχος της νέας προσέγγισης είναι να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ένα μέρος όπου μπορούν να επικεντρωθούν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν – είτε αυτός βρίσκεται σε γραφείο, σε αίθουσα συνεδριάσεων είτε σε καφέ».

Ρεύμα

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η Salesforce ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να επιλέξουν αν θέλουν να γυρίσουν στο γραφείο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ωράριο εργασίας 09:00 με 17:00 έχει πεθάνει».
Το Twitter και το Square έχουν επιτρέψει στους εργαζόμενούς τους να δουλεύουν από το σπίτι «για πάντα», ενώ η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι δικοί της εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για να εργάζονται από το σπίτι τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης