Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δωρεές αξίας 300.000 δολ. σε bitcoin έλαβε το κίνημα υπέρ του Navalny εντός του 2021

Ρωσία: Δωρεές αξίας 300.000 δολ. σε bitcoin έλαβε το κίνημα υπέρ του Navalny εντός του 2021

 Το ταμείο του Κινήματος διαθέτει περί τα 6,2 bitcoins τα οποία σε τρέχουσες τιμές προσεγγίζουν τα 300.000 δολ.

Σχετικά Άρθρα

Το κίνημα υπεράσπισης του επικριτή του Κρεμλίνου, Alexei Navalny, έλαβε δωρεές σε bitcoin αξίας περίπου 300.000 δολαρίων εντός του 2021, ξεπερνώντας το συνολικό ποσό που δόθηκε στην μέσω του κρυπτονομίσματος το 2020 στις τότε τρέχουσες τιμές , σύμφωνα με μια ανάλυση των στοιχείων που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021.

Σύλληψη και καταδίκη

Ο Navalny απασχόλησε την δημοσιότητα τον Ιανουάριο αφού επέστρεψε στη Ρωσία για πρώτη φορά από την απόπερια δολοφονίας εναντίον του στη Σιβηρία το περασμένο καλοκαίρι.
Συνελήφθη και την περασμένη εβδομάδα και καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση σε μια ιδιαίτερα πολιτικά φορτισμένη δίκη.
Το κίνημα κατά του Κρεμλίνου και του προέδρου Putin αποδέχεται δωρεές σε bitcoin από το 2016 μέσω του δικτύου περιφερειακών ομάδων υποστήριξης, μια προσπάθεια να καταστήσει δυσκολότερο για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας να εντοπίσουν και ενδεχομένως να διακόψουν τη χρηματοδότησή του.

Διπλασιασμός

Ο Leonid Volkov, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα γραφεία του κινήματος όλη τη Ρωσία, δήλωσε στο Reuters ότι οι συνολικές δωρεές διπλασιάστηκαν τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, αν και δεν ξεπέρασαν τις δωρεές που γίνονται με συμβατικές μεθόδους.
Ωστόσο, το ταμείο του κινήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα του Reuters, έλαβε 6,242 bitcoin από την 1η Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.
Στις τρέχουσες τιμές, το ποσόν αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 300.000 δολ.

Αποτίμηση

Το ποσό υπερβαίνει σε αξία τις δωρεές σε bitcoin που έλαβε για το 2020, σύμφωνα με υπολογισμούς από τη πλατφόρμα για κρυπτονομίσματα Protos, καθώς κάθε δωρεά αποτιμάται με τις τρέχουσες τιμές του bitcoin.
Η αξία του Bitcoin είχε άνοδο πλέον του 300% το 2020 καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ ενώ έχει σκαρφαλώσει στα 47.000 δολάρια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021.

Η εξελίξη

Οι μεγαλύτερες ατομικές δωρεές έγιναν την επόμενη ημέρα μετά την επιστροφή του Navalny στη Ρωσία - ένα ολόκληρο bitcoin - και την παραμονή και αμέσως μετά τις διαμαρτυρίες στην για την καταδίκη του στις 23 Ιανουαρίου - 0,86 bitcoin και ένα άλλο ολόκληρο bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία στον ιστότοπο blockchain.com .
Από το 2016, όταν το δίκτυο του Navalny άρχισε να δέχεται δωρεές σε bitcoin, έχει συγκεντρωθεί περισσότερα από 658 bitcoin.
Οι ρωσικές αρχές μπλοκάρουν περιοδικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Navalny's Anti-Corruption Foundation, μιας οργάνωσης που ίδρυσε και διενεργεί έρευνες για τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα της Ρωσίας.

Διασφάλιση

«Χρησιμοποιούμε το bitcoin επειδή είναι εύχρηστο νόμιμο μέσο πληρωμής.
Το γεγονός ότι έχουμε εναλλακτικές πληρωμές σε bitcoin μάς βοηθά να προστατευθούμε από τις ρωσικές αρχές.
Ακόμη και εάν μπλοκάρουν τα υπόλοιπα κανάλια χρηματοδότησης, θα έχουμε το bitcoin, για να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή μας». δήλωσε ο Volkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης