Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Aντιδράσεις για σεξιστικά σχόλια

Ιαπωνία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Aντιδράσεις για σεξιστικά σχόλια
Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση προέδρου οργανωτικής επιτροπής επικείμενης ολυμπιακής διοργάνωσης από το 2000

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα (12/2/21) ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Yoshiro Mori, λόγω σεξιστικών δηλώσεων που έκανε προσφάτως. Η αποχώρησή του έρχεται σε μια στιγμή που είναι άγνωστο το πώς και το εάν θα γίνουν τελικά οι Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρυσι.
«Οι ακατάλληλες δηλώσεις μου προξένησαν μεγάλο πρόβλημα, ζητώ συγγνώμη», είπε ο 83χρονος Ιάπωνας πολιτικός μετά το λεκτικό του «χαρακίρι».
Σε δηλώσεις του ο κ. Mori είχε αναφέρει ότι καλό είναι να μη μιλούν οι γυναίκες διότι φλυαρούν, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς και οργή εντός και εκτός Ιαπωνίας. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση προέδρου οργανωτικής επιτροπής επικείμενης ολυμπιακής διοργάνωσης από το 2000, όταν η Ελλάδα αντικατέστησε τον Τάκη Θωμόπουλο με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη κατόπιν απειλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι λόγω καθυστερήσεων μπορεί να αφαιρούσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα.
«Το πιο σημαντικό τώρα είναι να είναι επιτυχείς οι Αγώνες», πρόσθεσε σήμερα ο κ. Mori, η επιλογή του οποίου να τον διαδεχθεί ο δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού, Samburo Kawabucci, προκάλεσε νέες αντιδράσεις χθες (11/2/21), λόγω της ηλικίας του. Ο 84χρονος κ. Kawabucci φέρεται να απέρριψε σήμερα τη θέση λόγω των αντιδράσεων.
Tην ίδια ώρα στο Τόκιο διεξαγόταν μία ακόμη διαδήλωση κατά της διεξαγωγής των Αγώνων το καλοκαίρι στην ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς η πλειονότητα των Ιαπώνων αντιτίθεται στην έλευση χιλιάδων αθλητών, συνοδών και δημοσιογράφων εν μέσω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης