Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Χάος” στα ευρωπαϊκά κράτη με τις επιστροφές χρημάτων σε ταξιδιώτες

tags :
“Χάος” στα ευρωπαϊκά κράτη με τις επιστροφές χρημάτων σε ταξιδιώτες
Οι περισσότεροι Γερμανοί καταναλωτές απορρίπτουν τα κουπόνια αντί επιστροφής χρημάτων για ακυρωμένες κρατήσεις
Η έλλειψη συντονισμού των ταξιδιωτικών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη επεκτείνεται στις επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις, παρά τις προσπάθειες εναρμόνισης με την οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια.
“Οι περισσότεροι Γερμανοί καταναλωτές απορρίπτουν τα κουπόνια αντί επιστροφής χρημάτων για ακυρωμένες κρατήσεις”, υπογραμμίζει ο Κλάους Σίμπερτ της γερμανικής δικηγορικής εταιρείας Engels Siebert Rechtsanwalte.
Ωστόσο, τα γερμανικά δικαστήρια δέχονται καθυστερήσεις έως και έξι μηνών στην πληρωμή επιστροφών παρά την απαίτηση επιστροφής χρημάτων εντός 14 ημερών.
Στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση προσπάθησε να βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Αλλάζοντας προσωρινά τους κανονισμούς. Αλλά η χώρα, πιέστηκε από την ΕΕ και ακύρωσε το νόμο.
“Η Πορτογαλία ψήφισε νόμο με την οποία οι πράκτορες και οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να προσφέρουν κουπόνια για ακυρωμένα ταξίδια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και οι πελάτες θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση μόνο για επιστροφή χρημάτων από τον Ιανουάριο του 2022, δήλωσε η Ρίτα Περέιρα της πορτογαλικής δικηγορικής εταιρείας Edge.
Η Πορτογαλία πιέστηκε από την ΕΕ και ακύρωσε το νόμο. Ωστόσο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι πελάτες με διακοπές που ακυρώθηκαν ενώ ο νόμος ήταν σε ισχύ πρέπει να περιμένουν. Είναι ένα μεγάλο χάος. Εάν αναγκαστούν να πληρώσουν, οι περισσότεροι πράκτορες θα χρεοκοπήσουν”.
Στην Αυστρία, δεν έγινε καμία προσπάθεια αλλαγής του νόμου. Και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν κουπόνια.
“Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπάθησαν να πείσουν τους ταξιδιώτες να δεχτούν κουπόνια, δίνοντας πρόσθετα οφέλη, λέει ο Μιχαήλ Βουκόσετζ της αυστριακής δικηγορικής εταιρείας KWC. Δεν υπάρχουν τόσες περιπτώσεις αποζημίωσης που περίμενα. Τα ποσά συνήθως δεν είναι υψηλά”.
Η Στέφανι Φρέσαρντ της γαλλικής δικηγορικής εταιρείας Armand-Chat & Associés, επισημαίνει πως “δεν υπάρχει εγγύηση στη Γαλλία ότι οι ταξιδιώτες θα αποζημιωθούν με κουπόνια. Οι περισσότεροι πράκτορες δεν θα είναι σε θέση να αποζημιώσουν”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης