Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση -0,8% για το αμερικανικό αργό, στα 58,24 δολάρια το βαρέλι

Πτώση -0,8% για το αμερικανικό αργό, στα 58,24 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου Brent σημείωσε ήπιες απώλειες της τάξης του 0,5%, «κλείνοντας» στα 61,64 δολάρια το βαρέλι

Πτώση σημείωσαν τα futures του πετρελαίου την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, καθώς οι προβλέψεις για χαμηλότερη ζήτηση σε ό,τι αφορά τον μαύρο χρυσό προκάλεσαν ανησυχία στους traders.
«Οι συνθήκες ζήτησης παραμένουν πηγή ανησυχίας για την αγορά, καθώς η τρέχουσα bullish τάση βασίζεται εν πολλοίς στην προώθηση του νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης το οποίο έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος Biden» υποστήριξε Robbie Fraser, διευθυντής της Schneider Electric.
Το ρίσκο της πτώσης στη ζήτηση παραμένει πηγή φόβου, συμπλήρωσε, με την IEA (International Energy Agency) να επιβεβαιώνει τους φόβους αναφέροντας πως η τρέχουσα ανάκαμψη είναι, αν μη τι άλλο, εύθραυστη.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό WTI, παραδόσεως Μαρτίου, έπεσε -0,8%, στα 58,24 δολάρια το βαρέλι.
Στον αντίποδα, το αργό τύπου Brent, παραδόσεως Απριλίου, που αποτελεί παγκόσμιο δείκτη, σημείωσε ήπιες απώλειες της τάξης του 0,5%, «κλείνοντας» στα 61,64 δολάρια το βαρέλι.
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στη μηνιαία έκθεσή του, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την ανάκαμψη στην παγκόσμια ζήτηση.
Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, η ζήτηση πρόκειται να σημειώσει αύξηση κατά 5,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021, ήτοι 100.000 λιγότερα σε σχέση με την προηγηθείσα εκτίμηση.
Επίσης, πηγή αβεβαιότητας παραμένει η πανδημική κρίση και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, που περιστέλλουν την κατανάλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης