Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έρευνες των ομοσπονδιακών αρχών για «χειραγώγηση της αγοράς» στην υπόθεση Gamestop

ΗΠΑ: Έρευνες των ομοσπονδιακών αρχών για «χειραγώγηση της αγοράς» στην υπόθεση Gamestop

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η εισαγγελία του Σαν Φρανσίσκο ζητούν πληροφορίες για τις συναλλαγές σε συγκεκριμένες μετοχές και τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της WSJ

Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ προχωρούν σε έρευνες εάν υπήρξε «χειραγώγηση της αγοράς ή άλλου τύπου καταστρατηγήσεις των κανόνων της χρηματοπιστωτικής αγοράς» που οδήγησε στην εκτόξευση της τιμής των μετοχών εταιρειών, όπως η GameStop και η AMC, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.
Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η εισαγγελία του Σαν Φρανσίσκο έχουν ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από τις χρηματιστηριακές εταιρείες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρωταγωνίστησαν στην επενδυτική φρενίτιδα, ανέφερε το δημοσίευμα WSJ, επικαλούμενο πηγές των ρυθμιστικών αρχών όπως οι ΗΠΑ.

Robinhood και Reddit

Οι εισαγγελείς αναζητούν πληροφορίες για τη συμβολή της πλατφόρμας Robinhood στην επενδυτική φρενίτιδα, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία, η αρμόδια επιτροπή για την αγορά των futures έχει ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για το κατά πόσον υπήρξαν αντιδεοντολογικες συμπεριφορές καθώς ορισμένοι μέσω της Reddit υπήρξε «επίθεση» στα προθεσμιακά συμβόλαια του ασημιού.

Μικροεπενδυτές

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές του GameStop κατέγραψαν ιλιφφιώδη άνοδο από περίπου 20 δολ. σε 483 δολ. για μια περίοδο δύο εβδομάδων τον Ιανουάριο ενώ αυτή τη στιγμή η μετοχή κινείται στη περιοχή των 50 δολ.
Η εκτόξευση της τιμής τροφοδοτήθηκε από την «συμμαχία» των μικροεπενδυτών στην πλατφόρμα Reddit ευρισκόμενοι σε αντίθεση με τα στα hedge funds που στοιχηματίζουν ότι η τιμή της μετοχής θα πέσει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης