Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΠΟΥ σε Ευρώπη: Είστε ευάλωτοι – Ψευδές το αίσθημα ασφάλειας λόγω εμβολίων

Προειδοποίηση ΠΟΥ σε Ευρώπη: Είστε ευάλωτοι – Ψευδές το αίσθημα ασφάλειας λόγω εμβολίων
Αν δεν σταματήσουμε τώρα τη μετάδοση, μπορεί να μην είναι φανερά τα οφέλη από τους εμβολιασμούς αναφέρει ο ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα στην Ευρώπη να διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα για να αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά της covid έστειλε ο διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Hans Kluge, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ευάλωτη στην επιδημία και παρά τη μείωση κρουσμάτων που καταγράφεται παγκοσμίως.
«Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένουν ευάλωτες.
Αν δεν σταματήσουμε τώρα τη μετάδοση, τα αναμενόμενα οφέλη από τους εμβολιασμούς στη μάχη εναντίον αυτής της πανδημίας μπορεί να μην είναι φανερά.
Αυτή τη στιγμή, τα όρια είναι δυσδιάκριτα ανάμεσα στην ελπίδα για ένα εμβόλιο αφ' ενός, και ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας αφ' ετέρου» υποστήριξε ο Kluge.

Μείωση κρουσμάτων

Στο σύνολο των 53 χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΠΟΥ (στην οποία περιλαμβάνονται χώρες της κεντρικής Ασίας), ο αριθμός των καταγεγραμμένων εβδομαδιαίων κρουσμάτων εξακολουθεί να υπερβαίνει το εκατομμύριο, όμως το σύνολο αυτό υποχωρεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες ενώ οι θάνατοι μειώνονται επίσης εδώ και δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ.
Συμβολική σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των δόσεων εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί στην περιφέρεια αυτή - 41 εκατομμύρια - ξεπέρασε τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας και υπολογίζονται σε περίπου 36 εκατομμύρια.

Εμβολιασμένο μόλις το 1,5%

Τα δεδομένα του ΠΟΥ δείχνουν πάντως πως έχει εμβολιασθεί μόνο το 1,5% του πληθυσμού σε 29 ευρωπαϊκές χώρες.
Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2,9% του πληθυσμού έχει εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον 5,83 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιασθεί και με τη δεύτερη δόση, δηλαδή το 1,3% του πληθυσμού.
« Όσο περισσότερο επιμείνει ο ιός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να εμφανισθούν επικίνδυνες μεταλλάξεις» είπε ο Kluge, αναφέροντας πως σε 38 κράτη της Ευρώπης έχει καταγραφεί η βρετανική μετάλλαξη και σε άλλες 19 κρούσματα του στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης