Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ: Υψηλότερα λόγω Coca Cola, βαρίδι και σήμερα η Πειραιώς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ: Υψηλότερα λόγω Coca Cola, βαρίδι και σήμερα η Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το αυστηρό lockdown επηρεάζει την αγορά και αυτό έχει ήδη φανεί. Το θέμα είναι πόσο θα την επηρεάσει το επόμενο διάστημα και πόσο θα μετατεθούν οι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη. Κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως θα μπορούσαμε το επόμενο διάστημα να δούμε μετοχές που επηρεάζονται περισσότερο, να υποχωρήσουν σε πιο χαμηλά επίπεδα και επομένως και ο Γενικός Δείκτης.

Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ετοιμάζονται αλλά και οι ομολογιακές εκδόσεις θα τραβήξουν και πάλι μέρος της ρευστότητας, η οποία έχει περιοριστεί σημαντικό το τελευταίο διάστημα. Το ζητούμενο είναι να δούμε μετοχές που δεν επηρεάζονται από την πανδημία και το έχουν δείξει στα αποτελέσματα, να ανακάμπτουν. Να τραβήξουν δηλαδή το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Χθες είδαμε μία δυνατή κίνηση από τις ενεργειακές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν το top play αυτό το διάστημα. Περιμένουμε και από συγκεκριμένες εισηγμένες να ανακοινώσουν ανάλογα επενδυτικά προγράμματα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών. Δεν επηρεάζονται επίσης από την πανδημία εταιρείες κοινής ωφέλειας, συγκεκριμένες βιομηχανικές εταιρείες (π.χ. πλαστικά), όσες έχουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά. Το ΧΑ άνοιξε με καλή άνοδο λόγω της Coca Cola που πήγε στο +4,5%. Η Πειραιώς άνοιξε και πάλι με απώλειες. Καλή εικόνα από ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ και Alpha Bank.

COCA COLA: Δυνατά τα αποτελέσματα και ειδικά σε επίπεδο ελεύθερων ταμειακών ροών. Διαμορφώθηκαν στα 497 εκατ. ευρώ με την αγορά να περιμένει 400 εκατ. ευρώ, ενώ είναι και υψηλότερες από αυτές του 2019. Κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη ανά μετοχή που ανακοίνωσε για τη χρήση 2020, αλλά νομίζουμε πως το μέρισμα είναι αυτό που θα ικανοποιήσει καθώς είναι υψηλότερο των εκτιμήσεων. Στα 0,64 ευρώ το ύψος του όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εταιρεία και στα 0,52 ευρώ αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

Όπως φαίνεται και σημειώνει και η εταιρεία, η λειτουργική ευελιξία αλλά και η αντοχή των περιθωρίου έφεραν καλά αποτελέσματα, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Με βάση τα αποτελέσματα η διοίκηση περιμένει μικρή διεύρυνση του περιθωρίου των λειτουργικών κερδών το 2021. Στο +4,5% η μετοχή λόγω ταμειακών ροών και μερίσματος. Προσεγγίζει τα 10 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς παραμένει στο επίκεντρο. Υψηλός ο όγκος στο ξεκίνημα και νέες απώλειες λίγο πάνω από 1%. Καλή αντίδραση από Alpha Bank και Eurobank, ενώ οριακή είναι η άνοδος για Εθνική. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουν.

EUROBANK: Λίγο μετά το άνοιγμα και ενώ η μετοχή είχε καλή άνοδο, μία market πώληση την πήγε στο -2,14% και στα 0,5480 ευρώ. Το αποτέλεσμα της εντολής ήταν να πάει σε δημοπρασία.

ΔΕΗ: συνεχίζει ανοδικά και είναι στα 7,90 ευρώ.

MOTOR OIL: Υπάρχουν πληροφορίες στην αγορά πως βγαίνει στην αγορά ομολόγων και μάλιστα άμεσα, στις πρώτες μέρες του Μαρτιου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αγοραστής insider σε τιμή λίγο πάνω από τα 4 ευρώ. Με καλή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και πάνω από τα 4,20 ευρώ.

ΟΓΚΟΣ: Χαμηλός στα πρώτα λεπτά και κατευθύνεται σε περιορισμένες μετοχές με αποτέλεσμα πολλές μετοχές από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να μην έχουν εντολές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης