Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Με ποιο τρόπο κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες σε βραχυπρόθεσμα καταλύματα διακοπών

tags :
Με ποιο τρόπο κάνουν κράτηση οι ταξιδιώτες σε βραχυπρόθεσμα καταλύματα διακοπών
Αναλύοντας τα δεδομένα του από το 2019 έως τώρα, το ποσοστό ακύρωσης για πλήρως επιστρέψιμες κρατήσεις είναι μόνο 1,3 έως 1,5 υψηλότερο από το ποσοστό για μερικώς επιστρέψιμες κρατήσεις
Καθώς οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές σε βραχυπρόθεσμα καταλύματα διακοπών ανταγωνίζονται για τη λήψη κρατήσεων από όσους επιθυμούν ή χρειάζονται να ταξιδέψουν εν’ μέσω πανδημίας, τα δεδομένα από το Your.rentals -έναν πάροχο λογισμικού για κρατήσεις, πληρωμές, διαχείριση καναλιών και καταχωρίσεις με έδρα τη Σουηδία- αποκαλύπτει μια στρατηγική νίκης.
Τα βραχυπρόθεσμα καταλύματα διακοπών που προσφέρουν πλήρη επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις έχουν τόσο υψηλότερο όγκο κρατήσεων όσο και υψηλότερα έσοδα ανά κράτηση.
Το Your.rentals προσφέρει το λογισμικό του σε περισσότερους από 30.000 μεμονωμένους οικοδεσπότες και μικρές εταιρείες διαχείρισης ενοικίασης διακοπών.
Κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Kαι παρέχει απόθεμα στις Booking.com, Vrbo, Airbnb, Tripadvisor κ.ά.
Τον Ιούνιο, η εταιρεία εισήγαγε πλήρως επιστρεπτέες επιλογές κράτησης. Που σημαίνει ότι ένας επισκέπτης μπορεί να πάρει όλα τα χρήματα του πίσω αν ακυρώσει εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Συνήθως επτά, 14 ή 30 ημέρες πριν από το check-in.

Τα αποτελέσματα, «εντυπωσιακά»

Τα αποτελέσματα από τότε ήταν «εντυπωσιακά». Και δείχνουν ότι μια φιλελεύθερη πολιτική ακύρωσης είναι κρίσιμη για τη μετατροπή κρατήσεων.
Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ένας κορυφαίος μήνας κράτησης στην Ευρώπη. Τα στοιχεία κράτησης έδειξαν πως εκείνοι με δωρεάν πολιτική ακύρωσης έχουν σχεδόν την ίδια ζήτηση με εκείνη του περασμένου Ιανουαρίου, πριν από το COVID.
Όσοι δεν έχουν δωρεάν πολιτική ακύρωσης έχουν περίπου το 23% της κανονικής ζήτησης, σε σχέση με πέρυσι.

Στο +18% τα έσοδα ανά κράτηση

Η πολιτική αυτή, αποδίδει σύμφωνα με το Your.rentals τέσσερις ή πέντε φορές καλύτερα στις κρατήσεις.
Στην πραγματικότητα, οι καταχωρίσεις με δωρεάν πολιτικές ακύρωσης αποτελούν μόνο το 25% του συνολικού χαρτοφυλακίου Your.rentals.
Αλλά αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές από όλες τις κρατήσεις που έγιναν επί του παρόντος για το 2021.
Οι ιδιοκτησίες που επιστρέφουν πλήρως τα χρήματα, δεν καταλαμβάνουν μόνο μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων, αλλά έχουν επίσης περίπου 18% περισσότερα έσοδα ανά κράτηση.

Οι επισκέπτες πληρώσουν παραπάνω για αυτές τις πολιτικές

«Οι επισκέπτες είναι συχνά πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερο τίμημα για την ασφάλεια που προσφέρουν αυτές οι πολιτικές, λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Your.rentals Άντριου Μαρτίν.
Εάν οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να το προσφέρουν, πιθανότατα θα πρέπει να ανταγωνίζονται στην τιμή και να έχουν χαμηλότερα έσοδα ανά κράτηση».

Ποσοστό ακύρωσης για πλήρως επιστρέψιμες κρατήσεις

Η Your.rentals βρήκε ότι η παροχή αυτής της ελευθερίας στους επισκέπτες δεν οδηγεί σε δραματική αύξηση σε τέτοιες ακυρώσεις.
Αναλύοντας τα δεδομένα του από το 2019 έως τώρα, το ποσοστό ακύρωσης για πλήρως επιστρέψιμες κρατήσεις είναι μόνο 1,3 έως 1,5 υψηλότερο από το ποσοστό για μερικώς επιστρέψιμες κρατήσεις.
Επιπλέον, το 35% των κρατήσεων που ακυρώνονται με αυτές τις επιλογές ακυρώνονται εντός μιας εβδομάδας από την πραγματοποίηση τους. Οπότε οι οικοδεσπότες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά αυτές τις ημερομηνίες.

Στρατηγική τιμολόγησης και τακτική μάρκετινγκ

Ο αντίκτυπος αυτού του τύπου στρατηγικής τιμολόγησης μπορεί επίσης να μετατραπεί σε τακτική μάρκετινγκ.
Καθώς οι ιδιότητες που λαμβάνουν περισσότερες κρατήσεις θα εμφανίζονται υψηλότερες στα αποτελέσματα αναζήτησης σε διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία και σε άλλα κανάλια πωλήσεων που χρησιμοποιούν κατάταξη βάσει λίστας για καταχωρίσεις.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης