Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Και απειλή κυρώσεων προς τη Ρωσία αλλά και ολοκλήρωση του project Nord Stream 2

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Και απειλή κυρώσεων προς τη Ρωσία αλλά και ολοκλήρωση του project Nord Stream 2
Δεν επιθυμεί την οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas σε ομιλία του στην Bundestag
Σχετικά Άρθρα
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas απείλησε μεν τη Ρωσία με περαιτέρω κυρώσεις λόγω της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny και λόγω των συλλήψεων κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, απέρριψε όμως τη  διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσης του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

Οι υπεύθυνοι

«Οι κυρώσεις πρέπει να στρέφονται κατά των σωστών προσώπων.
Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι οι υπεύθυνοι για τις κατασταλτικές ενέργειες του κράτους εναντίον των ίδιων των πολιτών του και όχι οι εργαζόμενοι των σχεδόν 150 ευρωπαϊκών εταιρειών - οι περισσότερες εκ των οποίων είναι γερμανικές», τόνισε ο Maas μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) (10/2).

Οι γέφυρες

Ο ίδιος επισήμανε επίσης την «δυναμική κλιμάκωσης» που θα υπάρξει στην περίπτωση που σταματήσει ο αγωγός φυσικού αερίου.
Η πλήρης οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και της Κίνας θα φέρει ταυτόχρονα τις δύο χώρες πιο κοντά και τελικά θα δημιουργήσει «τη μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική συμμαχία που υπάρχει.
Αυτή δεν θα μπορούσε να είναι η στρατηγική της Δύσης σε αυτή την αντιπαράθεση.
Γι 'αυτό είμαι αντίθετος να κόψω όλες τις γέφυρες προς τη Ρωσία», είπε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης