Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία, Espresso

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία, Espresso
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο

(upd2) Επίθεση με γκαζάκια, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο. Τις έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Τον Ιανουάριο του 2020 ο «Ρουβίκωνας» είχε εισβάλλει στα γραφεία της Δημοκρατίας και της Espresso, έβαψε με σπρέι τους τοίχους, ενώ προκάλεσε και φθορές στον χώρο.

Νίκος Δένδιας: Επίθεση στην ελευθεροτυπία

"Η επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό κατά των εφημερίδων Εστία, Δημοκρατία και Espresso είναι απολύτως καταδικαστέα και στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΝΔ: Να λογοδοτήσουν οι δράστες

«Οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και προσθέτει «οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργειες σαν και αυτήν στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου

Tις επιθέσεις στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει πως «ενέργειες σαν και αυτήν στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και των εργαζομένων σε αυτόν».

Καταδικάζει την επίθεση η Ελληνική Λύση

Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Espresso, Εστία. Φαίνεται δε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες και όχι τους παρακρατικούς «εχθρούς της Δημοκρατίας».

 OPEN Media Group (OPEN, ethnos.gr, imerisia.gr):

«Με αφορμή τη σημερινή επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στα γραφεία ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης, με έδρα το Παγκράτι, εκφράζουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για την κάθε βίαιη και εγκληματική ενέργεια που έχει ως απώτερο σκοπό να προκαλέσει πλήγμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, της πολυφωνίας της ενημέρωσης και του Τύπου.
Συγχρόνως, ο όμιλος OPEN Media μεταφέρει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους δημοσιογράφους, των οποίων η φωνή πρέπει να συνεχίσει να ηχεί φωτίζοντας τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης