Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συναντήσεις Biden με επιχειρηματίες για το πακέτο μέτρων τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολ.

ΗΠΑ: Συναντήσεις Biden με επιχειρηματίες για το πακέτο μέτρων τόνωσης ύψους 1,9 τρισ. δολ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα έχει επαφές με τους επικεφαλής των JPMorgan Chase, Walmart, Gap και Lowe στο Λευκό Οίκο (9/2)
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα έχει συναντήσεις με επιφανή μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας ΗΠΑ και συγκεκριμένα με κορυφαία στελέχη των JPMorgan Chase, Walmart, Gap και Lowe την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς επιχειρεί την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας η οποία υφίσταται τα πλήγματα από τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση και τις συνέπειες των lockdowns, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

H ατζέντα

Ο Biden και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θα συνοδεύονται από την αντιπρόεδρο Kamala Harris και τον υπουργό Οικονομικών Janet Yellen, θα συναντηθούν με τους επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο όπου θα συζητήσουν το πακέτο μέτρων τόνωσης για την οικονομία ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Biden, γνωστό ως Αμερικανικό Σχέδιο Σωτηρίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας.
Ο Jamie Dimon της JPMorgan, ο Doug McMillon της Walmart, η Sonia Syngal της Gap και ο Marvin Ellison των εταιρειών Lowe είχαν μια πρώτη συνάντηση με τον Tom Donohue, τον επικεφαλής του Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Παρά την επιθυμία του Biden να επικεντρωθεί στην επίτευξη πνεύματος ενότητας, την ώρα που ξεκινά η εξέταση των κατηγοριών κατά του Trump στη Γερουσία, το πακέτο μέτρων τόνωσης του αντιμετωπίζει την αντίθεση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι θεωρούν ότι περιλαμβάνει ιδιαίτερα εκτεταμένα δημοσιονομικά μέτρα.
Οι Δημοκρατικοί ενέκριναν στο Κογκέσο ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε νέα μέτρα τις επόμενες εβδομάδες χωρίς τη συναίνεση των Ρεπουμπλικανών.
Να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί έχουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενώ στη Γερουσία η δυνατότητά νομοθέτησης είναι οριακή.

Απασχόληση

Τα στοιχεία την Παρασκευή έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ ανέκαμψε μόνο μετρίως τον Ιανουάριο και οι απώλειες θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα ήταν περισσότερες από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ενισχύοντας το σενάριο για ένα νέο πακέτο μέτρων για την τόνωση της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης