Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ηρακλής ΙΙ: Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά για το νέο APS - Και οι servicers θα αποκτούν τα ακίνητα των πλειστηριασμών

Ηρακλής ΙΙ: Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά για το νέο APS - Και οι servicers θα αποκτούν τα ακίνητα των πλειστηριασμών
Η διάρκεια του APS θα είναι 18 μήνες, το ύψος των τιτλοποιήσεων που θα δεχθεί θα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντικές βελτιώσεις και δυνατότητες για τράπεζες και servicers θα προβάλει ο Ηρακλής ΙΙ.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι servicers θα έχουν τη δυνατότητα απόκτησης ακινήτων από τους πλειστηριασμούς όπως και οι τράπεζες ώστε να μπορούν να φθάνουν ασφαλέστερα τους στόχους των ανακτήσεων.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών

Ολοκληρώθηκε μόλις προ ολίγου η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τις τράπεζες για τα θέματα που αφορούν τον Ηρακλή ΙΙ και διαπιστώθηκε πλήρης σύμπτωση απόψεων κυβέρνησης τραπεζών για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του δεύτερου APS.
Στόχος είναι η ύπαρξη έγκρισης από την DGComp ως το τέλος Μαρτίου ώστε το APS να είναι έτοιμο προς λειτουργία μέχρι τις 11 Απριλίου γι’ αυτό και όλα τα κείμενα θα έχουν σταλεί ως το τέλος Φεβρουαρίου στις αρμόδιες αρχές.

Ηρακλής ΙΙ- Χαρακτηριστικά

Η διάρκεια του APS θα είναι 18 μήνες, το ύψος των τιτλοποιήσεων που θα δεχθεί θα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ και οι εγγυήσεις θα διαμορφωθούν περί τα 12 δισ. ευρώ.

Βελτιώσεις

Θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας καθώς αναμένεται:

  • Μεγαλύτερη περίοδος χάριτος για τους servicers που μπορεί να φθάσει και τους 36 μήνες από τους 24 που υπάρχουν μέχρι σήμερα ως προς τις ανακτήσεις και αυτό λόγω του προβλήματος μη διενέργειας πλειστηριασμών.
  • Θα προβλέπεται μαξιλάρι ρευστότητας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς μεταξύ των οποίων να μπορούν οι servicers να αγοράζουν τα ακίνητα από τους πλειστηριασμούς ώστε να μπορούν στη συνέχεια και να τα μεταπωλούν φέρνοντας πιο κοντά τους στόχους της ανάκτησης.
  • Τα reports θα μπορούν να γίνονται σε αργότερους χρόνους δηλαδή όχι κάθε μήνα αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα τριμηνιαίου reports.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης