Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόμβα Κικίλια: Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική

Βόμβα Κικίλια: Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική
Αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά του ιού μελετά το υπουργείο Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεση του να εισηγηθεί στην κυβέρνηση να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown στην Αττική, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο, το οποίο έχει ήδη «χτυπήσει κόκκινο».
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Κικίλιας είπε πως θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα και πιθανότατα ένα lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική, ενώ υποστήριξε πως θα πρέπει να κλείσουν και όλα τα σχολεία στο Λεκανοπέδιο
Όπως είπε, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.
Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.
«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260.
Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» είπε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης