Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι «μεταναστεύουν»... Ισπανία για να πιούν το ποτό τους, όπου τα μέτρα είναι πιο χαλαρά

Γάλλοι «μεταναστεύουν»... Ισπανία για να πιούν το ποτό τους, όπου τα μέτρα είναι πιο χαλαρά
«Επαναστάτρια» η Μαδρίτη στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό 
Σχετικά Άρθρα

Σε μια διαφορετική αντιμετώπιση των μέτρων της πανδημίας προχωρούν ολοένα και περισσότεροι Γάλλοι, που έχουν κουραστεί από το αυστηρό lockdown στη χώρα τους.
Έτσι περνούν τα σύνορα και συρρέουν στη Μαδρίτη αναφέρει το Reuters.
Εκεί τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και οι πολίτες μπορούν να καθίσουν έξω μέχρι τις 22:00 παρότι η Ευρώπη πλήττεται από ένα τρίτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.
«Εδώ υπάρχει ζωή, τα πάντα γίνονται!», λέει η 22χρονη φοιτήτρια, φεύγοντας από μια ζωντανή μουσική εκδήλωση κοντά στον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας, την Γκραν Βία.
«Τα πάντα είναι ανοιχτά. Ακόμη και με απαγόρευση κυκλοφορίας, πάλι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και έτσι επωφελούμαστε… ένιωσα τέτοια ανακούφιση όταν κάθισα στον εξωτερικό χώρο του πρώτου μπαρ», λέει.

Με τους πολιτιστικούς χώρους στη Γαλλία να είναι κλειστοί, τα εστιατόρια να μην επιτρέπεται να σερβίρουν και με μια αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 όσοι θέλουν να διασκεδάσουν πηγαίνουν στην πρωτεύουσα του νότιου γείτονά τους.

«Επαναστάτρια» η Μαδρίτη στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό 

Παρότι έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας και έχει μειώσει στο μισό την επιτρεπόμενη χωρητικότητα στους δημόσιους χώρους, η συντηρητική τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει υιοθετήσει από τα πιο χαλαρά περιοριστικά μέτρα στη χώρα, αγνοώντας τις συστάσεις της εθνικής κυβέρνησης για κλείσιμο του τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας καθώς και των μη απαραίτητων καταστημάτων.
«Βλέποντας ανοιχτά τα εστιατόρια έπαθα ένα μικρό σοκ, γιατί στο Παρίσι είναι θλιβερό…όλα τα ρολά κατεβασμένα», λέει άλλος φοιτητής στη Σορβόννη καθώς απολαμβάνει το πρώτο του γεύμα καθιστός, στη βεράντα εστιατορίου.
Οι κανόνες που ισχύουν στην Μαδρίτη ξεχωρίζουν και εντός της Ισπανίας καθώς, όπως και η Γαλλία, η χώρα μαστίζεται από ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης