Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ - Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό - Στο σκοτάδι περιοχές της Αττικής

Έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ - Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό - Στο σκοτάδι περιοχές της Αττικής
Λόγω της διακοπής ρεύματος το βράδυ της Κυριακής, καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

(upd) Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο ήταν η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, όμως, η διακοπή ρεύματος «κατέστρεψε» και 11 φυαλίδια εμβολίων για τον κορωνοϊό, που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές όπως τα Πετράλωνα, η Γλυφάδα, το Περιστέρι, η Νίκαια, η Καλλιθέα, μεγάλα τμήματα του Πειραιά, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια.
Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Πελοπόννησο σε περιοχές όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Σπάρτη, η Καλαμάτα αλλά και η Αίγινα, ο Πόρος και το Αγκίστρι.
Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα.

Γιαννακός: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, κατά τη διακοπή ρεύματος, καταστράφηκαν έντεκα φιαλίδια εμβολίων για τον κορωνοϊό στο Δρομοκαΐτειο, που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων.
Ο κ. Γιαννακός, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι αν και δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.
Οι εν λόγω δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαϊτειου και αναμένουν να εμβολιαστούν.
Έχει ειδοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και αποστέλλονται νέα εμβόλια για να μην ακυρωθούν τα ραντεβού.
Στο θέμα αναφέρθηκε λίγη ώρα και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, όταν ερωτηθείσα για το εάν καταστράφηκαν εμβόλια από το μπλακ άουτ, απάντησε: «Γνωρίζω ότι χάθηκαν κάποιες δόσεις».

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.
Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.
Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.
Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.
Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης