Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής: Η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ

Καραμανλής: Η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ
Το 2021 θα είναι έτος των μεγάλων υποδομών, σύμφωνα με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Σχετικά Άρθρα

«Η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ και είναι το μεγαλύτερο μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και την περίοδο 2004-2009 με την κατασκευή μεγάλων αυτοκινητοδρόμων», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.
Τόνισε ότι ο εθνικός στόχος είναι να μπει η χώρα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και ότι το 2021 θα είναι έτος των μεγάλων υποδομών, συμπληρώνοντας ότι μέσα σε 18 μήνες έγινε κατορθωτό να ξεμπλοκάρουν μια σειρά μεγάλων έργων, για τα οποία δεν υπήρχε ωριμότητα, όταν ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο.
Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν λαϊκίζει, ούτε χρησιμοποιεί «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», αλλά για κάθε έργο έχει συγκεκριμένο πλάνο για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του.

Περί έργων

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, για την οποία οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν το επόμενο εξάμηνο, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, για τον οποίο είπε πως υπήρχε ο κίνδυνος να μην γίνει, αλλά και στην τελική χάραξη του ΒΟΑΚ, η οποία θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Κρήτη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ανέφερε ότι τα σιδηροδρομικά έργα είναι ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, πως υπάρχουν και αντιπλημμυρικά έργα, ύδρευσης (έργο ζωής η ύδρευση της Κέρκυρας), εγγειοβελτιωτικά και αναβάθμισης αεροδρομίων και λιμανιών.

Για Θεσσαλονίκη

Για τη Θεσσαλονίκη και το Μετρό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι το ερώτημα δεν ήταν πότε θα ολοκληρωθεί, αλλά αν θα ολοκληρωθεί, γιατί όπως είπε, δεν είχε γίνει το παραμικρό στο σταθμό Βενιζέλου.
Κατά τον ίδιο, η σημερινή κυβέρνηση ξεμπλόκαρε το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2023 με όλους τους σταθμούς σε λειτουργία.
Οι διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου Flyover, πάνω από τον περιφερειακό, προχωρούν σε χρόνο ρεκόρ, ανέφερε ο υπουργός.
Τέλος, τόνισε πως ενισχύεται ο στρατηγικός ρόλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να αποτελέσει έξοδο προς την Ν.Α Ευρώπη και μέσα στο 2021 θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη σύνδεση του Λιμανιού με την Εγνατία οδό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης