Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Χονδροειδής κίνηση η απέλαση διπλωματών από τη Ρωσία

Βρετανία: Χονδροειδής κίνηση η απέλαση διπλωματών από τη Ρωσία
Βρετανία κατά Ρωσίας

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απέλαση Ευρωπαίων διπλωματών από την Ρωσία ως μία «χονδροειδή απόπειρα» της Μόσχας να αποσπάσει την προσοχή από τη στοχοθέτηση ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως το Λονδίνο στέκεται αλληλέγγυο στους «Ευρωπαίους φίλους» του.
«Η απέλαση Γερμανών, Πολωνών και Σουηδών διπλωματών από τη Ρωσία επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους είναι μια χονδροειδής απόπειρα αντιπερισπασμού από τη Ρωσία που θέτει στο στόχαστρο ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, διαδηλωτές και δημοσιογράφους», δήλωσε ο Dominic Raab σε tweet του.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους Ευρωπαίους φίλους μας μπροστά σε αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια.
Αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά ενεργειών, μετά τη δηλητηρίαση του Alexei Navalny, που δείχνει ότι η ρωσική κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη της στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.
Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα έναν Σουηδό, έναν Πολωνό και έναν Γερμανό διπλωμάτη, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των αρχών, συμπαράστασης προς τον φυλακισθέντα επικριτή του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης