Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Στις πρώτες θέσεις της ΕΕ σε τεστ κορωνοϊού - Έγιναν πάνω από 1,5 εκατομμύριο τεστ

Κύπρος: Στις πρώτες θέσεις της ΕΕ σε τεστ κορωνοϊού - Έγιναν πάνω από 1,5 εκατομμύριο τεστ
Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Κύπρο, έγιναν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο τεστ
Σχετικά Άρθρα

Σταθερά στις πρώτες θέσεις σε διενέργεια τεστ βρίσκεται η Κύπρος, ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC – Week 4), η Κύπρος κατατάσσεται στη 2η θέση σε σχέση με τη διενέργεια εξετάσεων (PCR και rapid test) ανά 100.000 κατοίκους για τις 14 ημέρες που προηγούνται της 31ης Ιανουαρίου 2021.
Ο αυξημένος αριθμός τεστ που γίνεται, αποτέλεσε από την αρχή της πανδημίας κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής για διαχείριση της πανδημίας, με στόχο τη συνεχή επιδημιολογική επιτήρηση στην κοινότητα.
Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου αναφέρει ότι ήδη από το πρώτο πανδημικό κύμα μέχρι και σήμερα (5/2/2021), το υπουργείο Υγείας επένδυσε, πέραν από τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού, στη διενέργεια στοχευμένων εξετάσεων, μεταξύ άλλων, σε οίκους ευγηρίας, δομές μεταναστών, άλλες κλειστές δομές, επαγγελματικούς τομείς, αλλά και τον έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών όπου εντοπίζονταν μεγάλες εστίες κρουσμάτων, όπως η Πάφος και η Αραδίππου.
Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Κύπρο, έγιναν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο τεστ.
Αυτό επέτρεψε τον έγκαιρο εντοπισμό 31.379 κρουσμάτων και την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας της ιχνηλάτησης, με τον περιορισμό και τη διερεύνηση των επαφών των θετικών περιστατικών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης