Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Έρευνα εις βάρος του «αρχηγού» των Reddit Riots για την υπόθεση GameStop

tags :
New York Times: Έρευνα εις βάρος του «αρχηγού» των Reddit Riots για την υπόθεση GameStop
O Keith Gill, μέσω του YouTube, καλούσε άλλους μικρομετόχους να επενδύσουν στην GameStop

Εντολή για έρευνα εις βάρος του μικροεπενδυτή της GameStop με το παρατσούκλι Roaring Kitty («γατούλα που γρυλίζει») στο YouTube και u/DeepFuckingValue στην πλατφόρμα Reddit, για την περίοδο που εργαζόταν ως οικονομικός σύμβουλος έδωσαν οι αρχές της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι New York Times.
Ο λόγος για τον Keith Gill, που έγινε σταρ τον Ιανουάριο του 2021 λόγω της τοποθέτησής του υπέρ της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών GameStop, η περίπτωση της οποίας συντάραξε τη Wall Street.
O Keith Gill, μέσω του YouTube, καλούσε άλλους μικρομετόχους να επενδύσουν στην GameStop, λέγοντας πως από κοινού όλοι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα άνευ προηγουμένου ράλι.
Μια τέτοια αύξηση των μετοχών πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η θέση του Gill να «διογκωθεί» στα 48 εκατομμύρια δολάρια, από περίπου 755.000 δολάρια.

«Kατέχει άδεια CFA»

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της Μασαχουσέτης εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο αν ο Keith Gill παραβίασε τον νόμο όταν εργαζόταν στην ασφαλιστική εταιρεία MassMutual που εδρεύει στη Βοστώνη.
Εκεί, σύμφωνα με τους Times, ο Gill παρήγαγε περιεχόμενο που προοριζόταν για την προώθηση της οικονομικής… ευεξίας.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο Gill εργάστηκε σε εταιρεία χρηματιστηριακών αξιών και κατέχει άδεια CFA, το ότι σχετίζεται με το trading σε σχέση με την GameStop είναι κάτι που ποινικά κολάσιμο, αφού οι διαπιστευμένοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι έχουν "υποχρέωση" να ενημερώνουν τους εργοδότες για τις εξωτερικές επενδυτικές τους δραστηριότητες, δήλωσε στους William Galvin, γραμματέας της Κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η MassMutual δεν ήταν ενήμερη για τις συναλλαγές και τα μηνύματα του Gill για τη μετοχή της GameStop.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η θέση του στην GameStop φτάνει τώρα στα 22 εκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης