Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (SSM): Να επιταχύνουν οι διεθνείς τράπεζες τη μεταφορά δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στην ΕΕ

tags :
Enria (SSM): Να επιταχύνουν οι διεθνείς τράπεζες τη μεταφορά δραστηριοτήτων από το Λονδίνο στην ΕΕ
Οι διεθνείς τράπεζες συμφώνησαν να μεταφέρουν συνολικά περίπου 1,2 τρισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων σε ευρωπαϊκές μονάδες
Οι μεγάλες τράπεζες έχουν ακόμη 810 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τις κεφαλαιαγορές και να μετακινηθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό ανέφερε ο Andrea Enria, επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM, υπογραμμίζοντας την έκταση των κινήσεων που πρέπει να γίνουν ώστε να προσαρμοστεί ο κλάδος μετά το Brexit.
Οι διεθνείς τράπεζες συμφώνησαν να μεταφέρουν συνολικά περίπου 1,2 τρισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων σε ευρωπαϊκές μονάδες, δήλωσε η Andrea Enria, ενώ «σχεδίαζαν επίσης να μεταφέρουν ένα σημαντικό ποσό των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων» από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αργή η πρόοδος

Η ΕΚΤ και οι άλλες ρυθμιστικές αρχές ωθούν τις κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων στον κόσμο να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για ενίσχυση των δραστηριοτήτων στην ΕΕ και να διασφαλίσουν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες στην περιοχή.
Ενώ πολλές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην κατασκευή των μονάδων τους, ο Enria ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει την πίεση ώστε να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους για περιουσιακά στοιχεία, το προσωπικό και τις πρακτικές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης