Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η πανδημία θα τελειώσει σε 7 χρόνια με τόσο αργούς ρυθμούς εμβολιασμού

Bloomberg: Η πανδημία θα τελειώσει σε 7 χρόνια με τόσο αργούς ρυθμούς εμβολιασμού
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 2,3 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον ταχύτερο ρυθμό στους εμβολιασμούς
Σχετικά Άρθρα

«Μαύρη» είναι η πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Bloomberg για την πορεία των εμβολιασμών παγκοσμίως.
Βάσει του δημοσιεύματος, με τους σημερινούς ρυθμούς των εμβολιασμών θα χρειαστούν περίπου 7 χρόνια, για να διαχειριστούμε πλήρως τον νέο, φονικό ιό που ταλανίζει τον κόσμο από το 2019.
Για να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία γράφει το Bloomberg, θα πρέπει το 75% του πληθυσμού της γης να κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Καθώς 119 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, τα στοιχεία δείχνουν ότι κάποιες χώρες κάνουν πολύ πιο γρήγορη πρόοδο σε σχέση με άλλες.

Το Ισραήλ ξεμπερδεύει (;) σε 2 μήνες, ο Καναδάς σε 10 χρόνια

Ειδικότερα, η χώρα του το Ισραήλ αναμένεται να έχει εμβολιάσει το 75% του πληθυσμού του (με τις δύο δόσεις) μόλις σε δύο μήνες.
Για τις ΗΠΑ  εκτιμάται πως θα έχουν φτάσει το στόχο πριν από την Πρωτοχρονιά του 2022, ωστόσο στον αντίποδα ο Καναδάς θα χρειαστεί μία ολόκληρη δεκαετία!

Η περίπτωση της Ελλάδας

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 2,3 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον ταχύτερο ρυθμό στους εμβολιασμούς.
Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες:
Η Γερμανία θα χρειαστεί 3,2 χρόνια, η Γαλλία 3,9 χρόνια, η Ιταλία 2,8 χρόνια, η Ισπανία 3,1 χρόνια, η Πορτογαλία 4 χρόνια, η Αυστρία 6,9 χρόνια, η Ολλανδία 4,3 χρόνια αλλά η Ελβετία 2 χρόνια.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δεν θα πρέπει να παίρνει αυτά τα στοιχεία «τοις μετρητοίς».
Αποτελούν μία «αποτύπωση» της στιγμής που δείχνει μεν ποιες χώρες κινούνται πιο γρήγορα, αλλά σίγουρα δεν προδικάζει το μέλλον καθώς πρόκειται για εκτιμήσεις.

Clipboard08.webpClipboard07-1.webpunnamed_1-10.webpCapture-293.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης