Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Ικαρία, Φούρνους αύριο Σάββατο 6/2 ο Μητσοτάκης – Επιτόπιος έλεγχος των εμβολιασμών

Σε Ικαρία, Φούρνους αύριο Σάββατο 6/2 ο Μητσοτάκης – Επιτόπιος έλεγχος των εμβολιασμών
Με εναέρια και θαλάσσια μέσα η μεταφορά των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα – ένα μικρό νησί μεταξύ Σάμου και Ικαρίας – θα βρεθεί αύριο Σάββατο 6/2 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να παρακολουθήσει τον εμβολιασμό των κατοίκων κατά της covid.
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα νησιά εξελίσσεται σε τέσσερις φάσεις, με την αρχή να γίνεται στις 11/1 σε 18 νησιά όπου υπάρχουν νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Η δεύτερη φάση αφορά 13 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 μόνιμων κατοίκων, όπως είναι η Ικαρία, και ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, με την ηλικιακή σειρά προτεραιότητας που εφαρμόζεται σε όλη την επικράτεια.
Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 μόνιμους κατοίκους, όπως είναι οι Φούρνοι.
Σε αυτά οι εμβολιασμοί είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ενώ η τέταρτη φάση αναφέρεται σε συνολικά 42 νησιά, με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων, όπως η Θύμαινα.
Σημειώνεται ότι η μεταφορά των εμβολίων στα νησιά γίνεται με εναέρια και θαλάσσια μέσα και η διαδικασία εποπτεύεται από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης