Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η επιδημία covid σε Βραζιλία, Μεξικό – Υποχωρεί στη Χιλή

Ανεξέλεγκτη η επιδημία covid σε Βραζιλία, Μεξικό – Υποχωρεί στη Χιλή
Στο κόκκινο παραμένει η Λατινική Αμερική
Σχετικά Άρθρα

Με τη Λατινική Αμερική να αποτελεί τη δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς μετρά περισσότερους από 600.000 νεκρούς, η covid εξακολουθεί να πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Στη Βραζιλία για ένα ακόμα 24ωρο ανακοινώθηκε πολύ υψηλός αριθμός θανάτων.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκαν 56.873 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.232 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Πρόκειται για το τρίτο συναπτό 24άωρο που τα θύματα ξεπέρασαν τα 1.200.
Από τον Νοέμβριο, η Βραζιλία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και οι θάνατοι ξεπερνούν πολύ συχνά τους 1.000σε ημερήσια βάση.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 228.795 νεκρούς επί συνόλου 9.396.293 μολύνσεων.

Συναγερμός στο Μεξικό

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ότι 1.682 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 13.575 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 162.922 νεκροί επί συνόλου 1.899.820 μολύνσεων.

Υποχωρεί η επιδημία στη Χιλή

Καλύτερη ωστόσο είναι η εικόνα από την Χιλή, η οποία και αυτή αποτελεί από τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.589 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 740.237.
Παράλληλα, άλλοι 155 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θανάτων να φτάνει τους 18.731.
Ωστόσο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υποχωρεί τις τελευταίες ημέρες σε 10 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο, αν και εκφράζεται ανησυχία για την «ανοδική καμπύλη» των μολύνσεων στην περιφέρεια Κοκίμπο (βόρεια), όπου βρίσκονται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.
Σημειώνεται ότι πάνω από 140.000 άνθρωποι έλαβαν το εμβόλιο κατά τη πρώτη ημέρα των εμβολιασμών την περασμένη Τετάρτη.

Στο β’ κύμα της επιδημίας η Κούβα

Σε εξέλιξη είναι το β’κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κούβα, η οποία παρουσιάζει και τα καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στην επιδημία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 816 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να φτάνει τους 30.345.
Ακόμη πέντε θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 255.
Το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές Νοεμβρίου και κατόπιν η μαζική άφιξη επισκεπτών από το εξωτερικό, πρωτίστως κουβανοαμερικανών που πήγαν να επισκεφθούν συγγενείς τους την περίοδο των γιορτών, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η πορεία της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης