Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής είναι χειρότερη από του Οκτωβρίου

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής είναι χειρότερη από του Οκτωβρίου

Ο κ. Θωμαΐδης υποστήριξε πως τα λύματα της Αττικής παρατηρείται σταδιακή αύξηση από τα Χριστούγεννα

Ιδιαίτερα ανήσυχος με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική εμφανίστηκε ο καθηγητής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, σχολιάζοντας την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής.
«Δυστυχώς δεν πάμε καλά, η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη», ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Έχει γίνει εκτεταμένη πλέον διασπορά στην Αττική και πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε σχετικά και παρατήρησε πως υπάρχει σταδιακή αύξηση από τα Χριστούγεννα.
«Το ιικό φορτίο εξαπλώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα», σημείωσε εκτιμώντας ότι πλέον η μετάδοση γίνεται από νέους και ασυμπτωματικούς ασθενείς.
Εξήγησε ωστόσο ότι, η διασπορά δεν οφείλεται σε έναν μόνο παράγοντα, αλλά στο σύνολο της συμπεριφοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα την επιστροφή στην εργασία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως είπε, «τα λύματα δίνουν πληροφορίες για 7 με 10 μέρες μετά» και βάσει των στοιχείων της τελευταίας μέτρησης, που έγινε την περασμένη Τρίτη, είπε ότι «αυτό που σίγουρα θα δούμε, θα είναι μία αύξηση».
Κληθείς να δώσει συγκριτικά τα στοιχεία, είπε πως μιλάμε για μία απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο, ανάλογη με εκείνη που είχαμε τον Οκτώβριο, πριν από το δεύτερο κύμα, που κορυφώθηκε τον Νοέμβριο.
«Η αύξηση που είδαμε τώρα είναι μεγαλύτερη του Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, τόνισε ο καθηγητής πως, παραδοσιακά οι μήνες Φεβρουάριος – Μάρτιος είναι η «εποχή υπερμετάδοσης των ιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης